Concurrerende zeilmakerijen gaan met elkaar in zee

Zeilmakerij De Vries en Maritiem Sails groeien uit tot Zeilmakerij De Vries Maritiem

Op 1 november 2013 fuseren twee gerenommeerde Nederlandse zeilmakerijen. Een opmerkelijke stap in de watersportwereld waar concurrentiestrijd en overnames veel voorkomen. Volgens de directies van Zeilmakerij De Vries en Maritiem Sails past samenwerken en vernieuwen beter bij deze tijd dan elkaar beconcurreren. Door de fusie ontstaat een krachtige en zeer betrouwbare partner in de watersport: ‘Zeilmakerij De Vries Maritiem’. Het nieuwe bedrijf zal zich huisvesten aan de Vuurtorenweg 1 in Lemmer en biedt werkgelegenheid aan 14 werknemers.

teamfoto

Core business van het bedrijf:
zeilen, cabrioletkappen
wasserij
tuigage

Meer service en als enige 3 jaar garantie

Beide zeilmakerijen leveren zeilen en canvasonderdelen voor schepen, ieder met zijn eigen specialisme. Zo ligt bij Zeilmakerij De Vries, met anderhalve eeuw ervaring, het accent op betrouwbare en duurzame zeilen voor de bruine vloot. Bij Maritiem Sails richt men zich vooral op buiskappen, cabriolettenten en performancezeilen voor cruiser- en wedstrijdjachten.

“Er is veel vraag naar deze producten”, weet Bouwe Gert de Vries van Zeilmakerij De Vries. “Als wij onze krachten bundelen, zijn wij niet bezig met het evenaren van elkaars specialiteiten. We kunnen ons juist nog meer toeleggen op het verbeteren van de kwaliteit en de service naar de klant. Door nu samen te werken en kennis te delen, kunnen we meer specialiseren, vernieuwen en groeien. Dit biedt voordelen over het hele productietraject, een nog hogere kwaliteit en concurrerende prijzen. Daarnaast hebben we eigen ligplaatsen voor de deur en geven wij als enige zeilmakerij in Nederland drie jaar garantie!”

Klantgerichtheid

Ook Bas van Vulpen, eigenaar van Maritiem Sails, ziet deze fusie met vertrouwen tegemoet. “Ondanks de economisch mindere tijden in de watersport hebben onze beide zeilmakerijen nog volop werk. Door de fusie kan er met name in klantgerichtheid en efficiëntie veel voordeel worden behaald”, vertelt Van Vulpen. De nieuwe fusiepartners leveren zowel aan particulieren, dealers en jachtverhuurders als aan de bruine vloot. Bovendien kunnen zij dankzij een fors aandeel in de regionale en nationale markt enorm concurreren op kwaliteit, assortiment, service, kosten, maatwerk, levertijd en aftersales.

Bas van Vulpen:
Door deze fusie ontstaat een enorme synergie waardoor wij de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet zien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bouwe Gert de Vries en/of Bas van Vulpen
0514 – 56 20 15
info@zeilenvandevries.nl

Adres
De Vries Maritiem
Vuurtorenweg 1
8531 HJ Lemmer

Bijlagen bij persbericht:

Zeilmakerij De Vries (sinds 1830) uit Lemmer en Muiden heeft de kennis, ervaring en faciliteiten om zeilen, buiskappen, winterkleden en andere canvasonderdelen van schepen te ontwerpen, maken, repareren en restaureren. Verder heeft het bedrijf een team vaklui voor het tuigen van de bedrijfsmatige, particuliere en wedstrijdzeilende bruine vloot. Ook leveren ze masten en lieren en beschikken ze over een tuigerij. In hun eigen zeilwasserij wassen, drogen en impregneren ze alle typen zeilen, bootkappen en kleden.

Maritiem Sails uit Lemmer heeft de kennis, ervaring en faciliteiten om zeilen, buiskappen, maindrop systemen, rolfokhoezen en andere canvasonderdelen te ontwerpen, maken en te repareren. Daarnaast heeft het bedrijf een zeer modern machinepark met een computergestuurde snijplotter. Maritiem Sails kan de complete markt bedienen, van een X-yacht tot aan een Optimist. In hun eigen werkplaats maken ze RVS- en aluminiumframes voor buiskappen, tenten of bimini’s.