Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Reparatie zeilen en canvas

Zeilmakerij De Vries Maritiem gebruikt zeer duurzame materialen voor uw kappen en zeilen. Natuurlijk is een goed onderhoud van uw producten wel zeer belangrijk. De levensduur van uw product is afhankelijk van hoe u er mee omgaat. Als het doek vervuild is geraakt, kunt u dit zelf reinigen of dit door ons laten doen.

U brengt simpelweg uw producten bij ons en wij zorgen voor de volledige afhandeling.

Vermijd tijdens het reinigen het gebruik van heet water, agressieve reinigingsmiddelen en oplosmiddelen.

Reparatie zeilen en canvas

Een lekkende buiskap of achtertent, losse naden, een uitgescheurde schoothoek, schade aan het achter en onderlijk, kapotte leuvers, reefknuttels die uitscheuren.. noem maar op. We komen van alles tegen. Vaak is schade aan uw zeil of canvas product nog prima te repareren dankzij de vakkundige handen van onze zeilmakers. Weet u niet zeker of de schade nog gerepareerd kan worden? Kom gerust langs zodat wij samen met u kunnen beoordelen of het nog mogelijk en zinvol is om uw canvasproducten of zeilen te repareren! Ons team van vakmensen zal dan uw product vakkundig repareren, zodat u zo snel mogelijk weer zorgeloos kunt genieten van een heerlijke vaartocht.

  • Vakkundige reparatie van uw zeilen of canvas producten;
  • Snelle reparatie van uw zeilen/canvas producten;
  • 6 dagen per week bereikbaar, gedurende het hele jaar.

Extra werkzaamheden waar u normaliter gewoon op kunt wachten

Naast alle vakkundige reparaties, kunt u bij Zeilmakerij de Vries Maritiem ook terecht voor het plaatsen van een extra reef in uw grootzeil, vervangen van een kapotte clamcleat of een nieuw lufftape aan uw voorlijk. Schimmel en groene aanslag kan professioneel worden gereinigd in onze zeilwasserij. Bovendien zorgen we ervoor dat uw product na reiniging wordt geïmpregneerd, zodat deze weer vuil- en waterafstotend is.

UV-straling

Wat veel mensen niet weten is dat UV straling het meeste schade kan toebrengen aan canvasproducten en zeilen. Het stikgaren van bijvoorbeeld een buiskap en het doek van een zeil is onderhevig aan UV-straling. Het spreekt daarom voor zich dat het doek UV bestendig moet zijn. Een rolfokhoes of  UV stroken op een zeil zorgen ervoor dat uw zeil altijd beschermd is tegen weersinvloeden en UV straling. Omdat de UV bescherming vast op het zeil is aangebracht, is de montage van een losse hoes niet meer nodig. Dit scheelt u aanzienlijk veel tijd voor en na het zeilen. Voor uw buiskap biedt GORE™ TENARA® naaigaren uitkomst.

GORE™ TENARA® naaigaren

Zelfs de sterkste, meest duurzame outdoor stoffen hebben zwakke punten, de naden. Dit komt, omdat conventioneel naaigaren op de stiknaad kan gaan slijten en eventueel breekt na langere tijd door o.a. UV-straling, schoonmaakmiddelen, vuil, zout, water, regen en sneeuw. U kunt u uw buiskap of cabriolettent bij De Vries Maritiem laten stikken met naaigaren van Tenara.

Voor GORE™ TENARA® naaigaren wordt dezelfde levensduur gegarandeerd als de stof. Het behoudt de sterkte van de stiknaad, zelfs onder de zwaarste outdoor-condities. Het degenereert, barst noch breekt, ondanks extreme weersinvloeden c.q. temperaturen of chemicaliën.

Voordelen

  • 15 jaar garantie.
  • Het zal niet vervagen , vlekken of verkleuren.
  • Het wordt niet beïnvloed door regelmatige blootstelling aan UV licht
  • Het zal niet verslechten door schimmel, meeldauw, zure regen, zout water en reinigingsoplossingen.
  • Neemt geen water op.
  • Leverbaar in verschillende kleuropties.