Blauw winterkleed op witte boot op het trailer

Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Winterkleed

Een winterkleed, ook wel wintertent, afdekzeil of boottent, beschermt uw schip in de koudste maanden tegen weersinvloeden en viezigheid. Onze zeilmakerij maakt kwalitatief hoogwaardige winterkleden zodat u optimaal van uw schip kunt blijven genieten.

Winterkleed voor elk type boot

Of uw boot nu in de stalling overwintert of buiten; met een winterkleed van De Vries Maritiem krijgen de winterse omstandigheden geen vat op de staat van uw schip. De kuip blijft droog en schoon, zodat u in het voorjaar direct kunt varen. De perfecte pasvorm en de hoogwaardige materialen van onze winterkleden bieden optimale bescherming, zodat uw zeilboot, motorboot, sloep, kruiser of speedboot veilig kan overwinteren.

Winterkleed op maat

Bijna ieder schip is anders, helemaal door toevoeging van persoonlijke elementen. Daarom maken wij wintertenten op maat.

Wat zijn de voordelen van een op maat gemaakte wintertent?

 • Een goed passende tent is de beste bescherming voor uw schip.
 • Wind krijgt nauwelijks vat op de tent waardoor deze zijn vorm goed behoud.
 • We kiezen het juiste materiaal voor de omstandigheden waarin uw schip zich bevindt, hierdoor gaat uw zeil jaren mee.
 • Een goed passende wintertent staat netjes.

Hoe gaan de zeilmakers van De Vries Maritiem te werk?

 1. Aan boord wordt als eerste een mal gemaakt.
 2. Voor een goede afwatering wordt bij het maken van de mal tegelijkertijd bekeken waar het kleed ondersteuning nodig heeft. Dit om te voorkomen dat er water of sneeuw op het kleed blijft staan.
 3. Het winterkleed wordt aan de onderzijde rondom voorzien van zeilogen voor de bevestiging van lijnen onder het schip door.
 4. Bij aanschaf wordt het zeil altijd gemonteerd door onze zeilmakers.

Doek winterkleed

Wij gebruiken polyester katoen doek. Onze standaard kleur is blauw. Op aanvraag kunnen wij uw kleed voorzien van een door u gekozen ontwerp (bedrukking) of kleur.

Bij het kiezen van een wintertent maakt de dikte het verschil. De kwaliteit van het zeil wordt bepaald door de dichtheid van het materiaal in relatie tot de grootte van de boot. Hoe kleiner de boot hoe lager de benodigde dikte.

Deze dikte wordt gemeten in Denier (D). Een voorbeeld: 200D is alleen geschikt voor rubberboten. Kies voor 600D bij grotere boten die voor langere tijd beschermd moeten worden tegen de elementen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze zeilmakers. Wij helpen u graag verder!

Frame winterkleed boot

Om het kleed goed strak en sluitend op uw boot te krijgen, is een degelijk frame zeer belangrijk. Voor iedere boot kan dit anders zijn. We hebben zeer veel ervaring met boten en canvas: ook uw boot kunnen we zeker voorzien van een passend kleed. Qua materiaal is er ook veel te kiezen. Bekijk ook onze Instagram voor inspiratie en mogelijkheden.

Kosten winterkleed

Hoeveel kost een winterkleed? Dat kunnen we u goed vertellen. Neem contact met ons op of vul het offerteformulier in, dan ontvangt u snel een antwoord.

De kosten van een winterkleed verdienen zichzelf snel terug, alleen al in het gemak dat u ervaart door minder te hoeven schoonmaken in het voorjaar. Natuurlijk zit de grootste besparing in het behoud van uw boot: alle materialen van uw boot zijn beter beschermd tegen de elementen.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik mijn winterkleed strak op mijn boot?

Een winterkleed netjes en strak op het schip: dat staat het mooist en is het meest functioneel. Hoe krijgt u dit voor elkaar? Een op maat gemaakt winterkleed is het antwoord. Daarnaast kunt u gebruik maken van een zeilspanner. De zeilspanner komt onder het zeil. Het zorgt voor een optimaal strak resultaat en het voorkomt plassen op de tent.

Welk type winterkleed is geschikt voor mijn boot?

Kies voor een goed passend winterkleed. Voor een standaard boot zonder enige aanpassingen kan een universeel kleed voldoen. Kies voor een maatwerkoplossing wanneer uw schip (enigszins) afwijkt van de standaard, of als u specifieke wensen heeft qua design of kwaliteit.

Waarom een winterkleed voor uw boot?

Een afdekkleed heeft verschillende voordelen voor uw boot:

 • Uw boot wordt beter beschermd tegen weersinvloeden.
 • Het verlengt de levensduur van uw boot.
 • Het vervoeren van uw boot is veiliger met een afdekzeil.
 • Het beschermt uw bekleding tegen UV straling.