Gennaker

De gennaker is een allround zeil dat eenvoudig te trimmen en te hanteren is. Geschikt voor het lichtere weer en de ruime én halvewindse koersen. Dit zeil is ontworpen om vanaf de steven (zonder spiboom), te worden gevaren ideaal voor de toerzeiler. Zeker wanneer het zeil wordt gebruikt met een stripper.

“MEER CONTROLE, BETROUWBAAR EN STABIEL”

– Johan Schuurman
Gennaker

Windbereik van de gennaker

De gennaker vaart het mooist op een schijnbare wind van 35-60 graden. Het meest effectieve windbereik van de gennaker ligt tussen 150° en 60° (schijnbare windrichting). Dit zeil staat ook vóór de wind boomloos. Het bereik bij weinig wind ligt rond de 85-90 graden, wat inhoudt dat u zelfs met weinig wind iets aan de wind kunt varen. De gennakers van Zeilmakerij De Vries Maritiem zijn eenvoudig te trimmen. De Code Zero is in staat om tot 30 graden aan de wind te varen en zeer effectief bij gebruik ‘aan de wind’ in licht tot zwaarder weer.

Uw persoonlijke wensen staan voorop!

Alle gennakers worden individueel ontworpen en perfect afgestemd op uw jacht en persoonlijke wensen. Voor het makkelijk zetten en strijken van dit zeil hebben wij een Spinnaker Slurf oftewel de strijkhoes ontworpen. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Of wilt u zich laten informeren door onze zeilmakers? Neem dan contact met ons op via:0514 562015 of stel uw vraag per mail.