Al bijna 200 jaar ambachtelijke kwaliteit als zeilmaker

Is er in deze tijd van snelle, hippe startups nog wel tijd voor een oud bedrijf dat opgericht werd in 1830? Wij denken van wel, en gelukkig denken onze klanten er net zo over. De watersportbranche is bij uitstek een vakgebied waar het ambacht hoog in het vaandel staat. Bij deze introduceren we u graag Zeilmakerij De Vries Maritiem, al bijna 200 jaar gevestigd in Lemmer.

Wat doen we

Zowel de watersport als het ambacht zeilmaker zitten in ons DNA. We houden ons bezig met de productie en reparatie van zeilen voor boten. In onze lange historie hebben we daarnaast ons aanbod uitgebreid met canvas (tenten) voor allerlei soorten schepen.

Een overzicht van ons aanbod:

  • nieuwe zeilen maken
  • zeilen repareren
  • boot tenten en canvas maken
  • tenten repareren
  • zeilen en tenten reinigen
  • verkoop tweedehands zeilen 
  • masten, lijnen, tuigerij
  • rolreefsystemen
  • zonnedek

Via het menu bovenaan de website kunt u snel vinden wat u zoekt. Wilt u liever direct contact? Dan zijn we goed bereikbaar via de telefoon:
+31 514562015.

Rijke historie

Onze zeilmakerij is opgericht door een wereldzeiler! Marten Pietersz De Vries vestigde zich in 1823 in Lemmer, nadat hij jaren als zeilmaker aan boord van een windjammer de wereld over zeilde. Met zoveel ervaring kon hij de Friese markt perfect van goed advies en hoge kwaliteit zeilen voorzien. 

Benieuwd hoe ons bedrijf zich hierna ontwikkelde? Lees meer over onze historie.

Klik hier

Ons team

Zeilmakerij De Vries Maritiem is gevestigd aan de Vuurtorenweg 1 in Lemmer, waar we een eigen haven hebben naast ons pand. Onze connectie met het water is overal aanwezig!

Wist je dat er geen officiele opleiding bestaat om zeilmaker te worden? Het is een echt ambacht dat wij onze mensen zelf bijbrengen in onze zeilmakerij. Benieuwd hoe onze medewerkers hun werk als zeilmaker ervaren? Lees er alles over in deze blog.

Lees het hier!

Werken bij 

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent, en hebben een aantal mooie vacatures open staan. Bekijk deze hier, en bel ons voor meer informatie of een kennismaking met een kop koffie.

Bekijk vacatures

Lees meer over onze historie, de zeilmakers en onze vacatures.

Bijna 200 jaar
ervaring
Eigen haven
in Lemmer
Onze mensen varen zelf ook:
recreatief en wedstrijd