Team De Vries Maritiem Zeilmakerij Friesland

Zeilmakerij in Friesland: Kwaliteit en Ambacht

Zeilmakerij De Vries Maritiem is de zeilmakerij die met je meedenkt. Onze zeilmakers produceren en repareren zeilen voor allerlei soorten boten. Dit doen we al bijna 200 jaar vanuit onze eigen zeilmakerij in Friesland, Lemmer. We zijn trots op onze lokale productie door zeilmakers die geloven in hun ambacht!

Ons aanbod

Zowel de watersport als het ambacht zeilmaker zitten in ons DNA. De techniek in onze zeilmakerij is up-to-date. Daarom kunnen we jouw boot van allerlei soorten zeilen en canvas (tenten) voorzien. We delen onze passie voor de ambacht graag met jou! Dus ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk dan via het menu van de website onze producten en diensten.

In een notendop, dit kunnen we voor jou betekenen:

Over Zeilmakerij De Vries Maritiem

Wist je dat onze zeilmakerij is opgericht door een wereldzeiler? Niemand minder dan Marten Pieterszs De Vries vestigde zich in 1823 in Lemmer. Hij zeilde daarvoor jaren als zeilmaker aan boord van een windjammer. Hij zeilde de hele wereld over! Met zoveel ervaring kon hij de Friese markt perfect van goed advies en hoge kwaliteit zeilen voorzien. In 1830 richtte Marten de Zeilmakerij op, niet wetende dat het bedrijf 200 jaar later zou uitgroeien tot een toonaangevende zeilmakerij.

Benieuwd hoe ons bedrijf zich hierna ontwikkelde?

Lees meer over onze historie

Ons team

Het Team van Zeilmakerij De Vries Maritiem in Friesland op de dijk
Team De Vries Maritiem

Onze zeilmakerij is vlakbij het water te vinden. Je kunt terecht aan de Vuurtorenweg 1 in Lemmer (Friesland), waar je van harte welkom bent om onze ambachtelijke zeilmakerij te bezoeken. We hebben onze eigen haven, direct naast het pand.

Kom je bij ons werken?

Wist je dat er geen officiële opleiding bestaat om zeilmaker te worden? Het is een echt ambacht dat wij onze collega’s zelf bijbrengen in onze zeilmakerij.

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent, en hebben een aantal mooie vacatures open staan. Bekijk de vacatures, en bel ons voor meer informatie of een kennismaking met een kop koffie.

Bekijk vacatures

Lees meer over onze historie, de zeilmakers en onze vacatures.

Bijna 200 jaar
ervaring
Eigen haven
in Lemmer
Onze mensen varen zelf ook:
recreatief en wedstrijd