High Aspect Fok

De High Aspect Fok is vooral bedoeld voor het aan de wind zeilen. Dit komt doordat het zeil hoog en slank is, waarbij de voordriehoek volledig vult. Dat betekent een maximale voorlijklengte en een breedte iets voorbij de mast. Dankzij de High Aspect Fok kan er met een groter spectrum windkracht gevaren worden zonder snelheidsverlies of verlies aan controle. Daarom wordt dit zeil veel gebruikt door de nieuwste generatie zeilschepen. Bijvoorbeeld door schepen die deelnemen aan de Volvo Ocean Race.

High Aspect fok

Unieke eigenschappen

Kenmerkende eigenschappen van deze speciale fok zijn, ingenaaide zeillatten in het achterlijk en extra zware versterkingen. De High Aspect Fok wordt volgens dezelfde hoge eisen vervaardigd als de andere fokken en genua’s van Zeilmakerij de Vries Maritiem.

Enkele voordelen van de High Aspect Fok op een rijtje:

  • Hoger aan de wind zeilen
  • Ongereefd varen met hogere windsterktes
  • Geen verlies aan snelheid of aan controle

Een High Aspect Fok kan bevestigd worden met leuvers of lufftape. Het verschil tussen een High Aspect Fok op leuvers en een rolreef voorzeil is het verschil in doekgewicht. Een rolreef voorzeil wordt in principe ook bij hardere wind gebruikt (in gereefde toestand), een standaard grote genua op leuvers zal dus van een lichtere doeksoort zijn dan een standaard grote rolreefgenua. Doordat de trommel van een rolfoksysteem ruim boven het dek staat is er onderin het zeil een klein verlies in oppervlakte.

Optioneel :

  • UV-bescherming in diverse kleuren naar keuze
  • Shapetape: zorgt ervoor dat de vorm optimaal blijft

Offerte aanvragen voor een high aspect fok?

Stel een vraag of vraag direct een prijsindicatie op!