Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Buiskap voor uw sloep

Om maximaal van uw sloep te genieten in ons Nederlandse klimaat, is een buiskap onmisbaar. Een buiskap beschermt de inzittenden tegen regen, wind en felle zon. Een buiskap zorgt voor zicht rondom, zonder daarbij afbreuk aan de lijn van uw sloep te doen. 

Daarnaast geeft een buiskap een hele mooie uitstraling aan uw sloep. Er is veel keuze in materialen en kleurgebruik. Ook heeft u een heleboel opties ten aanzien van ramen, ritsen en bevestigingen.

Friesland buiskap sloep

Onze zeilmakerij bevindt zich in Friesland, de provincie waar watersport centraal staat. We hebben duizenden buiskappen gemaakt voor sloepen, zeilboten, motorboten en alle soorten boten daaromheen. Geen wens is ons te gek!

Nieuwe buiskap voor sloep

Heeft uw sloep een nieuwe buiskap nodig? Dan bent u bij Zeilmakerij De Vries Maritiem aan het juiste adres. Op basis van de oude buiskap, uw ervaringen tijdens het varen en uw wensen bepalen we samen de afmetingen en opties voor uw nieuwe buiskap.

Buiskap op maat

Zeilmakerij De Vries Maritiem levert buiskappen op maat voor uw sloep. Omdat wij zelf opmeten, produceren en monteren, bent u verzekerd van een perfect passende buiskap. Het buizenframe wordt uitgevoerd in roestvrijstaal of aluminium, afhankelijk van de grootte van uw sloep, de gewenste stevigheid en overige wensen.

Materiaal buiskap

De materialen die gebruikt worden voor de buiskap, bepalen de levensduur en het comfort. U heeft zeer veel keuze, en we helpen u graag om de perfecte buiskap voor uw sloep te ontwerpen. De kleur van de buiskap moet mooi passen bij de gehele uitstraling van de sloep. We hebben vele voorbeelden en eerdere projecten die we u kunnen laten zien. Als u zelf voorbeelden heeft die aanspreekt, dan zien wij deze ook graag zodat we aan uw wensen tegemoet kunnen komen.

Wat kost een buiskap sloep?

De kosten van een buiskap voor een sloep zijn over het algemeen goed te overzien. Verschillende opties maken een buiskap duurder of goedkoper. Wilt u snel weten hoeveel een buiskap voor uw sloep ongeveer kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan waarbij u ons zoveel mogelijk vertelt over uw sloep en uw wensen.

Buiskap voor sloep bestellen

Een buiskap is maatwerk voor de meeste sloepen. Wilt u een buiskap bestellen? Vul dan onderstaand formulier in, en we zetten de bestelling in gang! Vaak hebben we nog even contact om alle wensen duidelijk te krijgen zodat wij snel aan de slag kunnen.

Hoe lang gaat een buiskap mee?

De levensduur van een buiskap wordt bepaald door de kwaliteit van de materialen, de intensiteit van het gebruik en de zorg die wordt gedragen voor de buiskap. Staat de sloep ‘s winters binnen, of blijft deze buiten? Wordt de buiskap regelmatig gereinigd? Zijn de materialen van voldoende kwaliteit? Al deze variabelen samen bepalen hoe lang een buiskap mee gaat. Wilt u hier meer over weten? Of bent u benieuwd naar de gemiddelde levensduur van onze buiskappen? Neem dan contact met ons op, we delen graag onze ervaringen.

Hoe lang gaat een buiskap mee?

Om langer plezier van uw buiskap te hebben, is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd netjes te onderhouden. Dit verlengt de levensduur, en de buiskap blijft er schoon en mooi uitzien. Verwijder eventuele vogelpoep altijd zo snel mogelijk met een zachte doek en wat water. Elk materiaal heeft specifieke onderhoudsinstructies. Deze delen wij graag met u. 

Voorkom dat u met agressieve of verkeerde schoonmaakmiddelen de waterdichtheid of beschermlaag aantast, of dat de ramen ondoorzichtig worden of blauw uitslaan. Wellicht lijkt de kap weer even schoon, maar deze zal hierna sneller slijten en vies worden. 

Heeft u vragen over het onderhoud voor uw buiskap? Neem contact met ons op.

Bimini voor sloep

Naast een buiskap kunt u nog meer bescherming toevoegen tegen de weersinvloeden. Een bimini, ook wel zonnetent, is hiervoor zeer geschikt. Uiteraard maken wij deze ook op maat voor elk soort sloep.