bimini blauw op boot in water

Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Bimini, het zonnedak voor motor- of zeilboten

Genieten van extra comfort op bloedhete dagen? Een Bimini zonnetent, ook wel ‘biminitop‘ genoemd, biedt uitkomst. Dit zonnedak wordt zowel op zeil- als op motorboten gebruikt. Het RVS frame varieert van 2 tot 8-delig en is minimaal 25 mm dik. Alle afzonderlijke flappen zijn voorzien van een rits, waardoor de biminitop eenvoudig te demonteren is. Daarnaast is het ook mogelijk de biminitop uit te breiden met bijvoorbeeld een aanritsbare zij-, voor – en achterkant, waardoor er extra leefruimte ontstaat. Bekijk hieronder de foto’s om een impressie te krijgen van de mogelijkheden.

Wat is een bimini?

Een bimini is een zonnetent voor op een boot. Het wordt ook wel zonnedak of zonnescherm genoemd. Een bimini bestaat uit een RVS buizenframe en een sterk en weerbestendig doek. Het is buitengewoon wat een extra comfort een bimini kan geven aan boord: op zowel warme dagen als regenachtige dagen vergroot een bimini de leefruimte aan boord. U zit heerlijk in de schaduw, in de wind, en de meeste regen wordt tegengehouden. 

Bimini opzetten

Iedereen die wel eens een kampeertent heeft opgezet, weet hoe lastig dat kan zijn! Zeilmakerij De Vries Maritiem denkt met haar klanten mee, en heeft de slimste en handigste systemen ontwikkeld om het installeren en opzetten van de bimini zo makkelijk mogelijk te maken. We werken met hoogwaardige materialen en sterke ritsen. De bimini staat in no-time, en is ook weer gemakkelijk te demonteren indien nodig. Ook zorgen we ervoor dat de bimini altijd helemaal strak staat, dit is het beste voor het behoud van de bimini, het maakt geen geluid bij harde wind, en dit staat uiteraard het mooist op uw schip.

Bimini boot

Elk type boot kan een bimini toevoegen voor extra schaduw en bescherming tegen de zon. Onze zeilmakerij kan aan al uw wensen en ideeën tegemoet komen.

Bimini zeilboot

De meeste zeilboten hebben beperkte ruimte benedendeks. De kuip wordt veel gebruikt om te genieten van het uitzicht, het weer en het gezellig samenzijn. Een bimini is hier onmisbaar ter bescherming tegen de felle zon, en een eventuele bui. Bovendien staat een bimini erg gezellig, het geeft net dat beetje extra sfeer aan boord.

Bimini motorboot

Op een motorboot zijn er vaak veel mogelijkheden voor een mooie, royale bimini ter bescherming tegen de weersinvloeden. Het geeft de boot een heel andere uitstraling,het is een mooie upgrade. 

Bimini sloep

Een sloep vaart geregeld op plaatsen waar het minder waait dan op het open water. Daarom is een bimini erg prettig om de temperatuur aan boord aangenaam te houden. We hebben veel bimini’s voor sloepen geleverd, bekijk een aantal van onze projecten. 

Bimini kopen

U kunt bij Zeilmakerij De Vries Maritiem terecht voor een prachtige, hoogwaardige bimini voor elk schip. Wilt u een eerste indicatie van de kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons op, of bel even zodat u een eerste idee heeft van de prijs van een bimini voor uw schip.

Bimini rail en andere bimini onderdelen

De bimini bestaat simpel gezegd uit 3 elementen: het doek, de metalen constructie en de afstelmechanismen. Onze zeilmakerij levert alle benodigde onderdelen, van doek tot ramen en bimini rail, tot RVS frame en alle soorten buizen, ritsen, zuignappen. Het RVS frame varieert van 2 tot 8-delig en is minimaal 25 mm dik.  

Bimini dakraam

Als zeiler bent u wellicht wel eens tegen het volgende probleem aangelopen: terwijl u onder de bimini staat te sturen, kunt u de stand van de zeilen en de masttop moeilijk zien. Een dakraam biedt hier uitkomst: u heeft de voordelen van de bimini, en goed zicht op uw tuigage. 

Stoffen

De Vries Maritiem werkt nauw samen met verschillende stof leveranciers. Alleen de beste stoffen zijn goed genoeg voor ons. Daarom werken wij met:
Sattler Yachtmaster
Sauleda Masacril
Weathermax