Onze zeilmakerij levert alle soorten zeilen voor zeilboten. We zeilen zelf ook, dus we weten precies hoe belangrijk een goed zeil is, wat de verschillende opties zijn en waar we rekening mee moeten houden. We maken al bijna 200 jaar zeilen, en we maken met liefde een nieuw voorzeil voor uw zeilboot.

Wat is een voorzeil?

Voorzeilen zijn de motor van een zeiljacht. Een fok, genua, kluiver of kotterfok is zeer bepalend voor de snelheid van uw schip.

Een voorzeil wordt aan de voorstag van een zeiljacht gevaren. De vorm en afmeting zijn zeer verschillend waardoor het zeilgedrag van de boot kan worden beinvloed.

Voorzeil zeilboot oceaan

Furling voorzeil

Het verhoogt het zeilgenot als zeilen makkelijk te refen zijn zodat u met lichte tot zware omstandigheden veilig kunt zeilen.

We bieden verschillende reefmogelijkheden aan voor de verschillende soorten voorzeilen, waarbij de grootste keuze ligt bij stagleuvers of een rolreef systeem voor uw schip. Indien u een rolreefsysteem heeft is het goed om te weten welk merk en type momenteel op uw schip aanwezig zijn. Vervolgens zullen we advies geven over de snit van het zeil en zullen we keuzes gaan maken in het doek of laminaat en de mogelijke opties.

Driekantig of driehoekig voorzeil

De mogelijkheden voor een voorzeil, pok wel driekantig of driehoekig zeil, zijn eindeloos. We hebben meerdere pagina’s geschreven over verschillende type zeilen.

Een genua moet met name voor de toerzeiler zo all-round mogelijk gebruikt kunnen worden zodat u onder slechte omstandigheden geen zeilwisselingen op het voordek hoeft uit te voeren.

Bij het ene schip is een kleiner voorzeil gewenst, bij de ander is een grotere oppervlakte noodzakelijk om voldoende voortstuwend vermogen te genereren. Daarnaast zijn we afhankelijk van de lengte en locatie van de genua rail welke op uw schip is gemonteerd. Deze bepaalt de maximale en minimale onderlijk lengte van het voorzeil.

Offerte aanvragen?

Voor de aanschaf van een nieuw zeil hebben we te maken met een groot aantal factoren. Wij zullen onze praktijkervaringen met u delen en u voorzien van een passend advies. Benieuwd naar de prijs? Vraag dan hier direct een offerte op.