Voorzeil

Voorzeilen zijn de motor van een zeiljacht. Een fok, genua, kluiver of kotterfok bepaald voor een groot gedeelte de snelheid van uw schip. Over het algemeen dient een voorzeil goed te kunnen presteren bij lichte wind maar dient u ook bij zware omstandigheden veilig in de haven te brengen. Voor de aanschaf hebben we te maken met een groot aantal factoren. Wij zullen onze praktijkervaringen met u delen en u voorzien van een passend advies.

Een genua moet met name voor de toerzeiler zo all-round mogelijk gebruikt kunnen worden zodat u onder slechte omstandigheden geen zeilwisselingen op het voordek hoeft uit te voeren. Bij het ene schip is een kleiner voorzeil gewenst, bij de ander is een grotere oppervlakte noodzakelijk om voldoende voortstuwend vermogen te genereren. Daarnaast zijn we afhankelijk van de lengte en locatie van de genua rail welke op uw schip is gemonteerd. Deze bepaald de maximale / minimale onderlijk lengte van het voorzeil.

Voorzeil

Het is belangrijk om te weten of u een voorzeil middels stagleuvers wenst of dat u een rolreef systeem op uw schip heeft. Indien u een rolreefsysteem heeft is het goed om te weten welk merk en type op uw schip staat. Vervolgens zullen we advies geven over de snit van het voorzeil en zullen we keuzes gaan maken in het doek of laminaat en de mogelijke opties per voorzeil.

DOEKLEVERANCIERS:

Wij werken met de beste doekleveranciers. Ga voor meer informatie naar hun website: 
– Dimension-Polyant
– Contender Sailcloth

Offerte aanvragen voor een voorzeil?

Stel een vraag of vraag direct een prijsindicatie op!