Spinnaker

Wie bij licht weer het water op wil, kan kiezen uit vele zeilen. Zeilmakerij de Vries Maritiem produceert kwalitatief hoogwaardige zeilen waarmee het bij ruime wind goed koersen is. Een populair zeil uit de collectie van Zeilmakerij de Vries Maritiem is de asymmetrische gennaker / blazer.

Eenvoudig te bedienen

Ondanks de afmetingen is de asymmetrische gennaker eenvoudig te bedienen. Dit zeil is in de top iets slanker dan een spinnaker en is daarom te gebruiken vanaf ongeveer 60 graden aan de wind. De asymmetrische gennaker staat ook vóór de wind boomloos. De asymmetrische gennaker is leverbaar in diverse uitvoeringen. Dit voorzeil wordt vliegend gevaren. Voor het makkelijk zetten en strijken van dit voorzeil heeft Zeilmakerij de Vries Maritiem een Spinnaker Slurf oftewel de strijkhoes ontworpen.

Symmetrische Spinaker

De radial-head spinnaker is een symmetrisch zeil met brede schouders en een forse bolling. Voor het zeilen met ruime wind is dit zeil dan ook ideaal. Halve wind is voor de radial-head spinnaker al een stuk moeilijker. Daarom komt dit voorzeil het beste tot zijn recht op de ruime koersen. Speciaal voor meer wind kan deze allround spinnaker versterkt worden met radiale hoeken.

Spinnaker overzicht windkracht

Stabiel & vormvast

Een tri-radiale spinnaker is door de bijzondere constructie stabiel en vormvast. Vooral de wedstrijdzeilers maken veel gebruik van dit wat vlakker gesneden voorzeil, dat voor het zeilen onder ruime en halve wind ideaal is. Een hoogte van 80 graden is haalbaar en het voorzeil is berekend op een zware belasting. Voor dit zeil heeft Zeilmakerij de Vries Maritiem ook een Slurf ontworpen.

Offerte aanvragen voor een spinnaker?

Stel een vraag of vraag direct een prijsindicatie op!