Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Buiskap

Op zoek naar een strakke buiskap of sprayhood met een perfecte pasvorm voor uw zeilschip? Wij zijn marktleider op het gebied van de buiskappen en cabriolettenten.

Zoals u van zeilmakerij De Vries Maritiem gewend bent, zijn onze kappen van de hoogste kwaliteit. U kiest welke kleur u voor uw kap wenst. Wij adviseren u over het te gebruiken materiaal, de kleurechtheid van de stof en de levensduur van dit materiaal.

Wat is een sprayhood of buiskap?

Een buiskap, regelmatig ook sprayhood genoemd, is een kap met een buizenframe waarover een doek met ramen wordt geplaatst. Of u nu op zoekt bent naar een sprayhood of een buiskap, wij helpen u verder!

VELE MOGELIJKHEDEN

Een buiskap kunnen wij snel voor u monteren. We zorgen voor zicht rondom en zo min mogelijk inbreuk op de lijn van het schip. Afhankelijk van de grootte van het schip wordt een 22 tot 35 mm roestvast stalen buizenframe toegepast. De kap kan worden uitgebreid met een aansluitende achtertent die aan de buiskap geritst wordt. 

ROLBEUGELBUISKAP of GRIPPERBAR

Als extra kan de kap met een rolbeugel worden uitgevoerd. Een handige handgreep bij het in of uit de kuip stappen. Voor de rolbeugelbuiskap is een nieuw dubbelbeslag ontwikkeld door Zeilmakerij De Vries Maritiem. Om uw gripperbar een luxere uitstraling te geven, en voor een prettiger grip, kunt u ons uw RvS gripperbar laten bekleden met echt leer.

Stoffen

De Vries Maritiem werkt nauw samen met verschillende stof leveranciers. Alleen de beste stoffen zijn goed genoeg voor ons. Daarom werken wij met:
Sattler Yachtmaster
Sauleda Masacril
Weathermax

Merken uitgerust met De Vries maritiem buiskappen

Wij zijn trots om voor een aantal prachtige toonaangevende merken en clubs de huisleverancier te zijn. Onder andere doen we dit voor Hanse Yachts, Bavaria, Dheler Nederland, Vereniging voor toerzeilers en de Midgetclub.