Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Wedstrijdzeiler

Onze wedstrijdzeilen zijn ontworpen en gebouwd met maar 1 doel; compromisloos zeilen met een zeilset waar geen concessies zijn gedaan aan gewicht of aan de vormvastheid. Een goed wedstrijdzeil geeft de zeiler bootsnelheid en zelfvertrouwen, twee belangrijke elementen in het gecompliceerde spel wat wedstrijdzeilen is.

Geen concessies, puur wedstrijd zeilen.

Afhankelijk van de eenheidsklasse, uw specifieke wensen of de eigenschappen van de boot, worden met u de beste set wedstrijdzeilen mogelijk voor uw schip ontworpen. Het maken van een goed en snel wedstrijdzeil lukt alleen als in elke fase van het ontwerpproces al onze know how en ervaring consistent wordt ingebracht.

Doeksoorten wedstrijdzeilen

Alle mogelijke doeksoorten kunnen hier dus ook gebruikt worden. Vele eenheidsklassen verplichten u een geweven doeksoort te gebruiken, van Square Dacron tot Fibercon Pro Radial. Voor de ORC schepen gebruiken wij vaak een laminaat als de DCX van Dimension Polyant (tri radiaal gesneden), of de Cross cut gesneden Laminaten (film / film). Voor de beste vorm in combinatie met een zeer licht zeil bestaat ook de mogelijkheid een Laminaat (film / film) te gebruiken dat geschikt is voor een Tri radiale snit.

Advies nodig? Neem contact op met onze ervaren zeilmakers om de mogelijkheden door te spreken of vraag een offerte aan.