Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

ZEILER

Zeilmakerij De Vries Maritiem is een zeilmakerij voor alle zeilers. Van recreatief zeilen, tot wedstrijden en wereld-omzeilingen: wij helpen u aan het juiste zeil.

Toerzeiler

Cruisers, ook wel toerzeilers, varen op de binnenwateren, IJsselmeer, Waddenzee en kustwateren van Nederland. De zeilen worden standaard uitgevoerd. Cruising zeilen zijn scherp geprijsd en zijn geschikt voor een zeer breed gebruik. We maken voor Cruising zeilen gebruik van 100% geweven doeksoorten (Dacron) welke cross-cut (in horizontale banen) worden geproduceerd.

Zeezeiler

Cruisers Offshore zijn toerzeilers die met enige regelmaat langere tochten maken en soms met zware omstandigheden (wind en golven) te maken krijgen. De zeilen worden daarom zwaarder uitgevoerd en krijgen daar waar nodig extra versterkingen. Over het algemeen wordt hier gekozen voor zeilen met een cross cut snit van de doeksoorten Dacron of Hydranet.

Toerzeiler Plus

Deze categorie bestaat uit zeilers die een bovengemiddeld belang hechten aan prestaties en het leuk vinden andere boten voorbij te varen en van iedere reis een wedstrijd maken. Voor deze groep is onze Performance lijn uitmate geschikt. De vorm van het zeil is hier van groot belang en om die reden wordt geadviseerd te kiezen voor een tri-radiale snit van het zeil. Daarnaast wordt de doeksoort daarop aangepast. We kiezen daarbij meestal uit een DCX laminaat of Hydranet radiaal. Hydranet radiaal is geschikt voor zware omstandigheden met behoud van een optimale prestatie.

Vertrekkers

Velen dromen ervan, enkelen maken het waar: de wereld ontdekken op eigen kiel. Wat een ervaring! Wij hebben al vele vertrekkers geholpen met nieuwe zeilen; van een totale vernieuwing tot een controle en waar nodig verbeteringen zodat de boot er klaar voor is. Een wereldomzeiling vergt veel van de zeilen door de hoge belasting, het zoute water en de grote hoeveelheid UV straling.

Klassieke zeilvaart

Bij Zeilmakerij De Vries Maritiem beseffen wij dat er een wereld van verschil is tussen moderne zeilschepen en klassieke zeilschepen. Klassieke zeilschepen vergen een klassieke aanpak met veel handwerk en gebruik van oude technieken en materialen. Op basis van traditie en ruime ervaring brengen wij de zeilen van uw praam, sk├╗tsje of Lemster Aak terug in oorspronkelijke staat. Hier komt het aan op vakmanschap en detail, waarbij wij uiteraard ook nieuwe technieken toepassen. Zeilmakerij De Vries Maritiem heeft traditie hoog in het vaandel staan, zonder daarbij de ogen te sluiten voor de nieuwste ontwikkelingen op zeilgebied.

Meer informatie over uw specifieke doel?

Neem contact op met een specialist.