Bijna 200 jaar ervaring

Eigen haven in Lemmer

Onze mensen varen zelf ook: recreatief en wedstrijd

Rolreefsystem

Voor de meeste zeilers zijn rolreefsystemen niet meer weg te denken uit de zeilsport. Het merk Furlex is hierbij wereldwijd het meest verkocht. Dit product van Seldén wordt nog steeds probleemloos gebruikt. Naast rolreefsystemen van Furlex kunt bij ons terecht voor rolreefsystemen van het merk ProFurl en Facnor. Onze tuigers voorzien u graag van advies over de beste keuze tussen de verschillende reefsystemen of fabrikanten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Furlex van Seldén

Voor zeer veel zeilers is het merk “FURLEX” een begrip geworden en een synoniem voor rolreef systemen. Bij ons heeft u o.a. de keuze uit rolreefsystemen geschikt voor lichtweer zeilen en verschillende typen schepen. Vervolgens kan er een keuze worden gemaakt in de maatvoering.

Seldén CX en GX – systemen voor Code Zero en asymmetrische spinnaker

De kracht en acceleratie dat bereikt wordt wanneer een code zero of asymmetrische spinnaker wordt uitgerold is spectaculair. Het maakt zeilen een waar avontuur. Met de Seldén CX en GX, geschikt voor lichtweer zeilen, vergroot u het bedieningsgemak. Bekijk de onderstaande video voor een impressie. https://youtu.be/5XtYWApqbsU

Furlex 50S – Rolreefsysteem

De furlex 50S is de perfecte keuze voor iedere zeiler die op zoek is naar een lichte en compacte rolreefsysteem. Omdat de noodzaak van reven van de voorzeilen op kleinere boten niet zo groot is, draait de installatie parallel. De grote kwaliteit wordt door de betrouwbare Furlex-lagers van niet roestend edelstaal met belastingverdeler onderstreept. Het keurig afgewerkte aluminiumprofiel wordt door een extra kunststof binnenprofiel gecentreerd en geïsoleerd. Een mooie zeilvoering is daardoor gegarandeerd.

Furlex 20S – 30S – 40S – Geschikt voor open kielboten en kleine catamarans

De kleinste furlers in de Furlex-familie worden gebruikt als standaarduitrusting op verschillende soorten kielboten en catamarans. Ze beschikken over roestvrijstalen kogellagers voor een lange levensduur, composietcomponenten voor een laag gewicht en slimme ontwerpen om wrijving te verminderen.

Furlex 104S – 204S – 304S – 404S – Voor grote schepen

Voor schepen vanaf 30 voet is er de 4e generatie Furlex systemen van Seldén. De vierde generatie van Furlex is een compromisloze evolutie van ’s werelds best verkopende rolreefsysteem. De Furlex is er in verschillende maten. Allereerst is de stagdiameter van belang. Op basis hiervan kiest men een 104S, 204S, 304S of een 404S.

Elektrische rolreefsysteem

Nieuw is de ontwikkeling van de nieuwe elektrisch aangedreven Furlex modellen voor jachten van 30 tot 45 voet met een 6mm-10mm voorstag. Furlex 204E en Furlex 304E zijn voorzien van een waterdichte behuizing van composiet en omvormer voor 12V naar 24V of 48V. Dus dunne kabels van de omvormer naar de furler en een compacte en zeer efficiente elektrische motor. Wat dit product nog interessanter maakt is dat er een ombouw set is ontwikkeld, van handbediend naar elektrisch, voor de Furlex modellen geleverd vanaf 1998.

Rolreefsystemen monteren

De montage van een rolreefsysteem op uw schip kan op locatie, maar ook in Lemmer. U kunt bij ons voor de deur afmeren.