Zeilwasserij

Laat uw zeilen, kappen en kleden wassen in onze zeilwasserij

Zeilen hebben heel wat te verduren. Niet alleen van zand, zout en water. Maar ook vuil, vogeldrek en andere agressieve stoffen beschadigen uw zeil. Daarom is het aan te raden om uw zeilen regelmatig te laten reinigen. In de zeilwasserij van Zeilmakerij de Vries Maritiem zorgen we ervoor dat uw zeilen weer als nieuw worden.

Optimale bescherming
Zeilmakerij de Vries Maritiem is sinds 1830 specialist in het wassen van zeilen. Een grondige wasbeurt maakt uw zeildoek weer soepel. Ook impregneren we uw zeil met een speciale coating. Zo is uw zeil optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden en vuil. Goed voor de stand van het zeil en het verlengen van de levensduur van de zeilen. Last but not least is dat uw zeilen ook minder water opnemen, minder zwaar zijn en u weer sneller bent.

Complete facelift
In de “Eerste Nederlandse Zeilwasserij” van Zeilmakerij de Vries Maritiem worden uw zeilen helemaal gereinigd. Op een verantwoorde en ecologisch wijze worden de zeilen gewassen en gedroogd. Ook voeren wij hierna de noodzakelijke reparaties uit. Uw zeilen krijgen een complete facelift!
Naast onze eigen klanten doen ook veel van onze collega’s de was bij Zeilmakerij de Vries Maritiem.

Zeilregeneratie
Door middel van aanbrengen van harsen op beide zijden van het zeil, wordt de weefselspanning verbeterd en de luchtondoordringbaarheid wordt geoptimaliseerd om het profiel van het zeil te optimaliseren.

Bootkappen & kleden reinigen

Bootkappen en kleden die gewassen moeten worden? Ook dat kan in onze zeilwasserij. Dankzij de speciale wasprocedure en reinigingsmiddelen blijft uw kap of kleed in uitstekende conditie. En de coating wordt niet beschadigd.
Kappen of kleden die bestaan uit een geweven materiaal krijgen bij ons een bijzondere nabehandeling met een impregneringsmiddel. Dit zorgt ervoor dat uw materiaal waterdicht blijft en daardoor ook lichter.

Zeilen wassen?
Wilt u uw zeilen, bootkappen of kleden laten wassen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs op één van onze vestigingen. Wij adviseren u graag en zorgen ervoor dat alles weer als nieuw wordt.

Voor en na zeilwasserij