Nieuwsbrief

Waar vaar jij naartoe?

het zeilseizoen, het is zover! De zomer staat voor de deur en dat betekent maar één ding: het zeilseizoen is in volle gang! Bij Zeilmakerij De Vries Maritiem kunnen we haast niet wachten om het water op te gaan en te genieten van de vrijheid en avonturen die zeilen met zich meebrengt. We kondigen een nieuw type zeildoek aan, delen tips voor zeilbestemmingen in Nederland en delen weer een leuk verhaal over een oplevering van een zeil. Veel leesplezier!

Zeilmakerij De Vries Maritiem

Nieuw type zeildoek: Nautosphere voyager

We trappen het zeilseizoen af met een leuk weetje. Wist je dat we sinds kort een nieuw type doek aanbieden? Het gaat om “Nautosphere voyager”. Dat klinkt spannend! Voor diegene die er meer over wil weten, hierbij een korte samenvatting: 

De huidige Dacron doeksoorten worden gemaakt van vezels die geweven worden. De ruimtes tussen de ketting (verticale vezels) en de inslag (horizontale vezels) worden opgevuld door een coating. Hoe harder de coating hoe stabieler het zeil wordt. Echter door een harde coating wordt een zeil kwetsbaar voor breken en wordt een zeil slecht te hanteren. Daarom is er nu een goed alternatief: Nautosphere voyager.

  • Nautosphere Voyager is een geweven doeksoort, vergelijkbaar met Dacron.
  • Het bestaat voor een groot deel uit Dyneema, een sterke en duurzame vezel. Dyneema heeft zeker 10 x minder rek dan polyester vezels.
  • Dyneema is zeer bestand tegen UV-straling en slijtage.
  • Nautosphere Voyager garandeert minimale rek, hoge stabiliteit in alle richtingen en behoudt toch zijn soepelheid.

Nautosphere Voyager is erg geschikt voor schepen tot 60 voet die de wereld zeeën willen bevaren! Wil je meer weten over dit type zeil?

Neem contact op
Leuke Zeilbestemmingen In Nederland

Leuke zeilbestemmingen in Nederland

Wist je dat onze collega’s bij De Vries Maritiem zelf ook veel varen? Zowel recreatief als wedstrijd. ⛵️ Aan kennis en ervaring dus geen gebrek! Daarom staan we klaar om met je mee te denken. Dit keer geven we 2 tips over leuke zeilbestemmingen in Nederland.

  • Waddenzee: De Waddenzee is natuurlijk prachtig en een populaire bestemming om te zeilen. Ben je al eens naar Terschelling gevaren?
  • IJsselmeer: Het IJsselmeer is het welbekende grote zoetwatermeer in het midden van Nederland en een favoriete zeilbestemming in de zomer. Er zijn bijzonder veel mooie plaatsen om te bezoeken rondom het IJsselmeer. Denk aan HindeloopenEnkhuizen of Bataviahaven.

Hopelijk ben je geïnspireerd om snel weer het water op te zoeken!

Germ Zeilmaker

Germ geeft antwoord op elke vraag over canvas producten

Met tussenposen is Germ al 25 jaar met veel plezier werkzaam bij De Vries Maritiem. Een echte kenner als het gaat om Canvas! Heb je dus een specifieke wens rondom canvasproducten, zoals buiskappen, cabrioletkappen of dektenten? We denken graag mee alsof het ons eigen schip is. We zijn zelf het liefs op het water, en willen dat u ook maximaal geniet van uw boot.

Via onze website kun je het contactformulier invullen. Liever bellen om je wens toe te lichten? Dat kan ook. Onze collega’s beantwoorden graag al je vragen.

Stel je vraag

Uitgelichte oplevering: tevreden klant!

Onlangs hebben we een prachtig zeil oplgeverd. Het zeil is een Hydra net tri-radiaal zeil, met een gewicht van 433 gr/m2. Met 2 reven en 5 volledig doorgelatte secties, biedt dit zeil uitstekende prestaties tijdens het zeilen.

Daarnaast is het zeil voorzien van een cunninghamhole (voorlijkstrekker) en heeft het een offshore afwerking. Het gebruik van trimstepen in de kleur blauw zorgt voor een strakke afwerking. Wij zijn trots dat we dit product konden opleveren en een klant weer blij hebben gemaakt.

Tevreden Klant De Vries Maritiem Review

 

Iets vernieuwen op uw schip?

Benieuwd naar een offerte voor nieuwe zeilen, tenten of aanverwante materialen?
Geef ons een belletje of gebruik de handige online offerte aanvraag tool voor een eerste indicatie.
We helpen je graag met meer vaarplezier!

Neem contact op