Nieuwsbrief

Zomervakantie! Eindelijk…

Eindelijk, lekker warm weer en voor velen: vakantie! Even niks moeten en lekker genieten. Voor watersportliefhebbers vaak de fijnste tijd van het jaar, want we trekken er veel op uit met ons schip. We wensen je veel vaarplezier! In deze nieuwsbrief delen we tips om jouw vaarplezier te vergroten, en nemen we je mee op reis met de vertrekkers Familie Ruiters. En wees niet ongerust: wij blijven in de bouwvakperiode geopend, dus je kunt altijd bij ons terecht voor een vraag of reparatie.  

Img 4524 2

Vertrekkers onder Zeil: familie Ruiters

Al jaren is hij werkzaam in de watersport. De laatste jaren voorziet hij vele vertrekkersboten van nieuwe verstaging. De eigen droom wordt steeds verder gevoed en op een gegeven moment besluiten Merijn Ruiters, zijn vrouw Mirjam en dochter Sophie (15 jaar): we gaan nu! Een perfect moment is er nooit: Corona, nog niet met pensioen kunnen, een deel van het gezin blijft thuis… maar toch, de kogel is door de kerk!

Lees het hele interview
Brug2

Slimme app voor bruggen in Friesland

Het is altijd een beetje spannend: een brug of een sluis passeren. Hoe ging het ook alweer, wie moeten we contacten, hoe voorkomen we dat we voor een dichte brug komen te staan? In Friesland heeft men een mooie oplossing geïntroduceerd: bruggen openen via een app.

Lees meer en download de app
Wintertenttas

Volop genieten van de zomer en goed voorbereid op de winter

Om nog meer te genieten van het vaarseizoen, is het fijn om alvast goed voorbereid te zijn op de winter. Blijft het schip buiten of toch binnen? Door de toegenomen populariteit van het varen kan er schaarste ontstaan bij winterstallingen, iets om rekening mee te houden. Dit geldt ook voor het bestellen van een wintertent, en eventuele andere materialen zoals onze nieuwe draagtassen voor tenten of zeilen. Lekker netjes, dat geeft een fijn gevoel! Onze productieplanning loopt snel vol, neem contact op als je iets wilt bestellen of bespreken.

Neem contact op

Tips & tricks voor meer zeilplezier

Inspecteer je tuigage tijdens het varen de komende tijd. Hoe is de performance van de zeilen? Is er slijtage aan zeilen of canvas, of wordt het stiksel slecht? Maak wat foto’s en deel deze alvast met ons.

De raampjes van dektenten hebben veel te lijden onder de verschillende weersinvloeden. En nieuwe ramen zijn best kostbaar, daarom bescherm je deze het liefst zo goed mogelijk. Wij hebben zeer goede ervaringen met Vuplex voor het onderhoud van ramen. Vuplex reinigt, repareert, en beschermt heldere kunststoffen. Te koop bij onze vestiging in Lemmer. 

Ben je actief op social media? Word dan lid van de Facebookgroep ElkaarsZeilbootjesSchieten waar leden foto’s delen van elkaars schip, als ze die onderweg tegenkomen. Dat kan mooie vakantieherinneringen (en leuke nieuwe contacten) opleveren deze zomer! En mocht je toch op Facebook zitten: volg je ons al

Op zoek naar vakantiebestemmingen met uw boot? Bekijk dit mooie overzicht van Zeilen.  

Vuplex 1

Iets vernieuwen op uw schip?

Benieuwd naar een offerte voor nieuwe zeilen, tenten of aanverwante materialen?
Geef ons een belletje of gebruik de handige online offerte aanvraag tool voor een eerste indicatie.
We helpen je graag met meer vaarplezier!

Neem contact op