open huis

In gesprek met directeur Ruben Hoekstra kijken we terug op het jaar 2023 en onthult hij welke plannen er liggen

Met het einde van 2023 in zicht, Ruben, wat waren de hoogtepunten en belangrijkste ontwikkelingen bij De Vries Maritiem dit jaar?

Ruben Hoekstra: “Dit jaar was een prachtig jaar van vernieuwing en uitbreiding voor ons. We zijn op verschillende vlakken gegroeid. Zo hebben onze 3 nieuwe collega’s op de canvas- en zeilafdeling frisse energie en ideeën meegebracht. Daarnaast heeft de introductie van onze nieuwe dubbelnaalds zigzag naaimachine ons geholpen de kwaliteit van ons naaiwerk van de zeilen naar een nog hoger niveau te tillen, iets waar we echt trots op zijn.”

Jullie staan bekend om jullie buiskappen en cabriotenten. Hoe heeft dit segment zich dit jaar ontwikkeld?

Ruben: “Onze buiskappen op zeiljachten en cabriotenten op motorschepen blijven enorm populair. Met een groeiend aantal mensen dat overstapt naar motorschepen, zien we een duidelijke toename in de vraag naar kappen voor een breed scala aan vaartuigen. Onze jarenlange ervaring en aanhoudende focus op innovatie stellen ons in staat om aan deze groeiende vraag te voldoen en onze klanten te voorzien van producten van de hoogste kwaliteit.”

Hoe hebben nieuwe technologieën bijgedragen aan jullie succes?

Ruben: “De implementatie van geavanceerde technologieën, waaronder onze 3D-meettechniek, heeft een cruciale rol gespeeld in het verbeteren van onze productkwaliteit. Dit motiveert ons om continu te innoveren.”

Zijn er voor komend jaar nog verbeteringen in de productie?

Ruben: “Jazeker, we willen nog een aantal grote stappen zetten. In december van dit jaar wordt de hele canvas afdeling vernieuwd. Door middel van een verbouwing komen er nieuwe werkplekken en alle naaimachines worden vervangen voor de nieuwste exemplaren. Dit is een grote stap waar we erg veel zin in hebben. Ook voor onze medewerkers is dit een mooie stap, wat ook weer bijdraagt aan extra werkplezier.”

Investeren jullie daarnaast nog in nieuwe technologieën?

Ruben: “Dat vind ik een hele leuke vraag! Ik ben namelijk ontzettend trots op het feit dat wij gaan investeren in een gloednieuwe state of the art Zünd snijmachine. Dit is een hele geavanceerde machine die ook weer bij zal dragen aan efficiëntie en verhoging van onze kwaliteit.”

Dat klinkt erg goed, vertel hier eens wat meer over. Hoe werkt dit precies?

Ruben: “Dit was een tipje van de sluier, meer informatie hierover volgt gedurende het eerste kwartaal van 2024. We hebben plannen om een open dag te organiseren in het nieuwe jaar. Houd hiervoor onze website, social media en nieuwsbrief goed in de gaten.

Wat doe je als eigenaar om een aantrekkelijke werkomgeving te creëren?

Ruben: “Ik geloof sterk in het creëren van een werkomgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen en uitgedaagd voelt. We zetten in op een continu leerproces en streven naar een ontspannen en productieve werksfeer. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zelfstandig te werken en tegelijkertijd zijn onze producten het resultaat van het hele team. We werken als team aan onze producten.”

Zoeken jullie nog nieuwe medewerkers?

Ruben: “Ja, we zoeken eigenlijk altijd wel mensen met technische vaardigheden, creativiteit en een passie voor het vak. Momenteel zijn we heel erg blij met de vaste ploeg waarmee we dagelijks onze werkzaamheden uitvoeren. Echter hebben we ook te maken met natuurlijke uitstroom wegens leeftijd en is het belangrijk om tijdig jonge mensen aan te trekken, die onze interne opleiding kunnen volgen.”

Zijn er persoonlijke hoogtepunten dit jaar binnen het team?

Ruben: “Het is hartverwarmend om te zien dat enkele medewerkers opa of oma zijn geworden – het versterkt het familiegevoel binnen ons team. Bovendien hebben we dit jaar weer veel bijzondere persoonlijke mijlpalen gevierd, van jubilea tot aan de realisatie van persoonlijke dromen.”

Kun je iets delen over de ontwikkeling van jullie klanten?

Ruben: “Onze markt van particuliere klanten blijft groeien, en we zien ook een toenemend aantal zakelijke klanten. Een bijzonder, vrij nieuw aspect van ons werk is onze betrokkenheid bij projecten op superjachten. Dit zijn uitdagende projecten waar kwaliteit het allerbelangrijkste is. Ik ben er echt trots op dat we hieraan kunnen bijdragen.”

Tot slot, wat hoop je in 2024 te kunnen delen?

Ruben: “Voor 2024 hoop ik te kunnen vertellen dat we onze klantenkring nog verder uitbreiden, nieuwe talenten aan ons team toevoegen en dat de Zünd snijtafel ons helpt om onze productiecapaciteit en kwaliteit te verhogen. Ik kijk uit naar een jaar waarin we als team zowel professioneel als persoonlijk blijven groeien.”