Rolreefsystemen

Voor de meeste zeilers zijn rolreefsystemen niet meer weg te denken uit de zeilsport. Het merk Furlex is hierbij wereldwijd het meest verkocht. Dit product van Seldén wordt nog steeds probleemloos gebruikt. Naast rolreefsystemen van Furlex kunt bij ons terecht voor rolreefsystemen van het merk ProFurl en Facnor. Onze tuigers voorzien u graag van advies over de beste keuze tussen de verschillende reefsystemen of fabrikanten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Furlex van Seldén

Voor zeer veel zeilers is het merk “FURLEX” een begrip geworden en een synoniem voor rolreef systemen. Bij ons heeft u o.a. de keuze uit rolreefsystemen geschikt voor lichtweer zeilen en verschillende typen schepen. Vervolgens kan er een keuze worden gemaakt in de maatvoering.

Seldén CX en GX – systemen voor Code Zero en asymmetrische spinnaker

De kracht en acceleratie dat bereikt wordt wanneer een code zero of asymmetrische spinnaker wordt uitgerold is spectaculair. Het maakt zeilen een waar avontuur. Met de Seldén CX en GX, geschikt voor lichtweer zeilen, vergroot u het bedieningsgemak. Bekijk de onderstaande video voor een impressie. https://youtu.be/5XtYWApqbsU

Furlex 50S – Rolreefsysteem voor open kielboten en kajuitboten tot een lengte van 26 voet

De furlex 50S is de perfecte keuze voor iedere zeiler die op zoek is naar een lichte en compacte rolreefsysteem. Omdat de noodzaak van reven van de voorzeilen op kleinere boten niet zo groot is, draait de installatie parallel. De grote kwaliteit wordt door de betrouwbare Furlex-lagers van niet roestend edelstaal met belastingverdeler onderstreept. Het keurig afgewerkte aluminiumprofiel wordt door een extra kunststof binnenprofiel gecentreerd en geïsoleerd. Een mooie zeilvoering is daardoor gegarandeerd.

Furlex20S30S40SFurlex 20S – 30S – 40S – Geschikt voor open kielboten en kleine catamarans

De kleinste furlers in de Furlex-familie worden gebruikt als standaarduitrusting op verschillende soorten kielboten en catamarans. Ze beschikken over roestvrijstalen kogellagers voor een lange levensduur, composietcomponenten voor een laag gewicht en slimme ontwerpen om wrijving te verminderen.

Furlex 104S – 204S – 304S – 404S – Voor grote schepen

Voor schepen vanaf 30 voet is er de 4e generatie Furlex systemen van Seldén. De vierde generatie van Furlex is een compromisloze evolutie van ’s werelds best verkopende rolreefsysteem. De Furlex is er in verschillende maten. Allereerst is de stagdiameter van belang. Op basis hiervan kiest men een 104S, 204S, 304S of een 404S.

Elektrische rolreefsysteem

Nieuw is de ontwikkeling van de nieuwe elektrisch aangedreven Furlex modellen voor jachten van 30 tot 45 voet met een 6mm-10mm voorstag. Furlex 204E en Furlex 304E zijn voorzien van een waterdichte behuizing van composiet en omvormer voor 12V naar 24V of 48V. Dus dunne kabels van de omvormer naar de furler en een compacte en zeer efficiente elektrische motor. Wat dit product nog interessanter maakt is dat er een ombouw set is ontwikkeld, van handbediend naar elektrisch, voor de Furlex modellen geleverd vanaf 1998.

Rolreefsystemen monteren

De montage van een rolreefsysteem op uw schip kan op locatie, maar ook in Lemmer. U kunt bij ons voor de deur afmeren.


Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.