Gennaker en Code zero furler

De Code zero is een kruising tussen een Genua zeil en een asymmetrische spinnaker en wordt gebruikt op hogere koersen in licht weer. Voor de wedstrijd zeiler is Code zero erg interessant en voor de lange afstand zeiler een absolute aanrader. De Code zero wordt gemaakt van de speciale CZ Code zero laminaat. Dit laminaat is licht maar extreem sterk. De Code zero wordt vaak gebruikt in combinatie met een Code zero Furlex CX systeem omdat deze een kleine drum heeft. Hierdoor blijft er ruimte over voor het voorlijk.

Code Zero Furler – Seldén CX en GX

De kracht en acceleratie dat bereikt wordt wanneer een Code Zero wordt uitgerold is spectaculair. Het maakt zeilen een waar avontuur. Met de Seldén CX en GX, vergroot u het bedieningsgemak. Bekijk de onderstaande video voor een impressie. https://youtu.be/5XtYWApqbsU

Gennaker furler

Er zijn speciale gennaker furlers op de markt. Deze furlers maken gebruik van het anti-torsie principe, maar op een heel andere manier dan de code-zero furlers. De gennaker staat rond tussen wartel en trommel en wordt van boven naar beneden opgerold om de anti-torsiestag. De top zit vast aan de wartel, de hals kan vrij draaien op de trommel en wordt dus niet direct meegenomen. Het zeil wordt om de met zacht rubber omklede stag gewikkeld, hoeft niet strak getrokken te worden voor het rollen en hoeft dus ook niet zelf de torsiekracht van trommel naar wartel over te brengen.   Voor meer informatie over de verschillende furlers neemt u contact op met onze tuigers. Wij helpen u graag verder!


Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.