Bimini

Bimini, het zonnedak voor motor- of zeilboten

Genieten van extra comfort op bloedhete dagen? Een Bimini biedt uitkomst. Dit zonnedak wordt zowel op zeil- als op motorboten gebruikt. Het RVS frame varieert van 2 tot 8-delig en is minimaal 25 mm dik. Alle afzonderlijke flappen zijn voorzien van een rits, waardoor de biminitop eenvoudig te demonteren is. Daarnaast is het ook mogelijk de biminitop uit te breiden met bijvoorbeeld een aanritsbare zij-, voor – en achterkant, waardoor er extra leefruimte ontstaat. Bekijk hieronder de foto’s om een impressie te krijgen van de mogelijkheden.

Montage en uitvoering biminitop op maat

Het zonnedak wordt naar voren afgespannen met 2 spanbanden voorzien van een gesp. De achterzijde van de biminitop wordt ondersteund door 2 demontabele RVS steunbuizen. Als de biminitop wordt ingeklapt rust deze ook op de steunbuizen.

De uitvoering en het doekmateriaal van de biminitop is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en zal hier volledig op worden aangepast. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor  Sattler doek. Hierdoor bent u volledig beschermd tegen UV licht, vuil en weersinvloeden. Sattler staat voor kwaliteit waar u op kunt vertrouwen. Sattler doek is namelijk UV werend, beschikt over een lange houdbaarheid en is kleurvast. Hierdoor kunt u ook op zeer warme dagen zorgeloos genieten op het water.

Het inmeten van een biminitop

Voor een strak en perfect passend zonnedak wordt de bimini in overleg met u aan boord ingemeten door onze zeilmakers en vervolgens op maat gemaakt. Onze zeilmakers adviseren u graag over welke constructie het beste is voor uw type schip. Neem gerust contact met ons op.

bimini op 3 delig frame

Bimini op 3 delig frame

Extra opties

Bij Zeilmakerij De Vries Maritiem heeft u veel verschillende mogelijkheden wat betreft uw biminitop. Enkele extra opties zijn:

  • Extra schoren waardoor de zijwaartse stabiliteit verbetert
  • Foedraal / opberghoes wanneer de bimini is ingeklapt;
  • Een raam in het dak (eventueel voorzien van gordijn) waardoor u tijdens het zeilen het zeil kunt blijven zien.
  • Aanritsbare zij-, voor – en achterkant, waardoor een gigantische extra beschutte/ windvrije leefruimte ontstaat

Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.