“Onze klipper kan weer jaren mee.”

“Onze klipper kan weer jaren mee.”

Lees hoe Douwe Steenland een reparatie aan een grootzeil liet uitvoeren, en een nieuwe genua bestelde.

Wonen op een schip vraagt continue onderhoud

Douwe woont met zijn gezin (2 kinderen) op een prachtige klipper. Het wonen aan boord maakt dat je je nog meer bewust bent van de staat van je schip en het onderhoud dat gepleegd moet worden. Dat loopt bij klassieke zeilschepen al snel flink in de papier. Douwe merkte slijtage aan de naden van zijn grootzeil op, en ook de genua was niet meer al te best.

In gesprek over mogelijkheden

Douwe komt al jaren bij ons langs, en ook nu belde hij om een afspraak aan boord te maken. Samen bekeken we de conditie van de zeilen, en kwamen tot de conclusie dat er echt een nieuwe genua nodig was. Het grootzeil konden we nog goed repareren waardoor het nog minstens 2 jaar mee zou gaan.

Waarom Zeilmakerij De Vries Maritiem

We waren eigenlijk wel benieuwd waarom Douwe al jarenlang klant is bij ons, dus dat vroegen we hem op de man af. “Natuurlijk het fijne contact en goede advies. Maar wat voor mij het meest belangrijk is, is dat ik weet dat jullie jarenlange kennis en ervaring hebben, en dat jullie werken voor schepen van de Nederlandse Marine en Bark Europa. Zulke schepen vragen om de beste kwaliteit, en dat voelt goed”.

“Jullie werken voor schepen als de Nederlandse Marine en Bark Europa. Dat voelt goed.”

Douwe Steenland

Snelle oplevering

Omdat Douwe een zeer actieve zeiler is, hebben we de reparatie van het grootzeil zo gepland dat hij er minimale hinder van ondervond. Samen zoeken we naar een geschikt moment. Dat is soms even goed zoeken, want ook onze agenda is erg druk. Maar we vonden een perfect moment en Douwe kon binnen no-time het water weer op!

Ook vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw klassieke schip? Neem contact met ons op en we stellen vrijblijvend een offerte voor u op.