Nieuwsbrief

fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Het is bijna zo ver: kerst! Na een druk en succesvol jaar kijken we uit naar de gezellige feestdagen. We wensen jou en je dierbaren fijne feestdagen en een gelukkig 2023. In deze nieuwsbrief blikken we terug op 2022. We delen tips om jouw boot goed te onderhouden in de winter en vertellen over een avontuurlijke expeditie in Groenland. Kom je nog langs in deze periode? Bekijk dan even de aangepaste openingstijden.  

Eindejaar

Terugblik 2022: “Innovatie en lokale productie staan centraal”  

Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen uit 2022 voor De Vries Maritiem? Eigenaar Ruben vertelt over de innovaties én hoogtepunten van het afgelopen jaar. Tegen welke uitdagingen liep de zeilmakerij aan? Wat verliep anders dan verwacht? Lees het via de onderstaande button. 

Alvast een tipje van de sluier: Ruben vertelt niet alleen over de toename van de zeilen die geproduceerd zijn op eigen locatie, hij deelt ook het toekomstperspectief van De Vries Maritiem.  

Lees onze terugblik 2022
Moondance Red Sail Fotos4

Uitgelicht hoogtepunt: Expeditie Groenland

Een van de hoogtepunten uit 2022 was toch wel de spoedbestelling naar Groenland. De Vries Maritiem kreeg afgelopen voorjaar een telefoontje met de vraag of ze met spoed knalrode zeilen konden maken. Door alles op alles te zetten is dat gelukt! Binnen 10 dagen schitterden de rode zeilen in het frisse Groenland. De foto’s van deze reis zijn gemaakt om zichtbaar te maken dat het gebied in Groenland erg kwetsbaar is. Uiteraard delen we het resultaat graag met je via bovenstaande foto!

©sovifotografie
fotocredits: Sonja Visser

Aangepaste openingstijden

Wil je langskomen om nieuwe zeilen, tenten of andere zaken te bespreken? Of kom je iets wegbrengen of ophalen? Onze openingstijden zijn in de komende periode iets aangepast.

Wij zijn gesloten van 24 december t/m 8 januari 2023.

Onze gebruikelijk openingstijden zijn:

Maandag t/m Vrijdag 08:30 – 17:00 uur

In maart, april, oktober en november zijn we op zaterdag geopend van 9.00 – 12.00 uur. Overige zaterdagen zijn we open voor geplande afspraken. Je vindt de openingstijden ook op onze website. 

Aangepaste openingstijden

Winter tips & tricks voor meer zeilplezier

In de winter is onderhoud aan de boot belangrijk. Wanneer het seizoen van start gaat kan je direct het water weer op doordat je boot in de perfecte staat is dankzij deze tips. We delen tips voor het onderhoud van canvas, zoals tenten en kappen.

  1. Reinigen van canvas materialen (lichte vervuiling): lauw warm water gebruiken en een zachte borstel. Ga niet aan de slag met huishoud zepen of groene zeep. Gebruik alleen gespecialiseerde shampoo van bv Ultramar. Indien je dit gebruikt dan altijd het canvas daarna impregneren met een impregneermiddel van hetzelfde merk.
  2. Reinigen canvas (zwaardere vervuiling): breng de vuile canvas materialen naar de zeilmakerij (of stuur ze op). We wegen het geheel en dan wassen en impregneren de onderdelen grondig. Dit verlengt de duurzaamheid van de canvasmaterialen.
  3. Raamfolie: reinig met lauw warm water en een niet pluizende en krassende doek. Gebruik nooit huishoud zeep, spiritus, glassex, azijn of dergelijke middelen. Om de duurzaamheid te verhogen is het advies de ramen 2x per jaar met lauw water te reiniging en deze vervolgens te behandelen met Vuplex (blauwe spuitbus met oranje dop). Dat behoudt de beschermlaag waardoor de weekmaker in het folie blijft zitten en de ramen veel langer helder blijven.
  4. Canvas materialen van de boot halen en droog bewaren. Let er op dat de ramen geen knikken of scherpe vouwen maken

 

Iets vernieuwen op uw schip?

Benieuwd naar een offerte voor nieuwe zeilen, tenten of aanverwante materialen?
Geef ons een belletje of gebruik de handige online offerte aanvraag tool voor een eerste indicatie.
We helpen je graag met meer vaarplezier!

Neem contact op