“Met deze zeilen gaan we de wereld rond!

We kunnen niet wachten.”

Lees hoe Yvette en Suzanne hun boten voorbereiden op een wereldreis.

“Onze partners hebben het beste van het beste gekozen, en daar staan wij volledig achter.”

Yvette Oeben en Suzanne Legtenberg

Er was eens een man die zeilend de wereld over wilde…

Zo’n man liepen zowel Yvette als Suzanne tegen het lijf. En het was een bijzonder leuke man! Sterker nog, het waren 2 mannen met een vergelijkbare droom: de wereld omzeilen. De dames hadden beide beperkte zeilervaring, maar durfden toch met deze mannen in zee. Letterlijk en figuurlijk!

Stalen boten met oude zeilgarderobe

Beide mannen hadden een prachtige stalen zeilboot gevonden waarmee een wereldomzeiling mogelijk was. Echter de zeilgarderobe was van beide schepen nogal verouderd. De vriend van Yvette ontdekte de mooie kwaliteit van Zeilmakerij De Vries Maritiem, en raadde dit ook aan Suzanne aan. Beide boten zijn uitgerust met Hydranet zeilen: een zeer sterk materiaal dat uitermate geschikt is voor een wereldomzeiling. Deze zeilen behouden langer hun vorm en hebben een extra goede offshore afwerking. Wij hebben beide stellen hierin geadviseerd en zullen hen ook bijstaan tijdens hun reis. Neem een kijkje op hun Instagram, Facebook of Website:

Yndeleau Sailing
Website
Facebook
Instagram

Blue Beryl Sailing
Website
Facebook
Instagram

Eindeloos afstemmen…

Ja, deze beide mannen waren nogal veeleisend. Yvette en Suzanne keken elkaar soms hoofdschuddend aan als er weer eens nieuwe veranderingen of kleine aanpassingen gedaan moesten worden. Maar het eindresultaat mag er wezen: beide schepen zijn qua zeilvoering helemaal klaar voor een wereldreis!

Inmeten aan boord, extra tuigerij nodig

Tijdens het inmeten kwam er bij de boot van Suzanne en haar vriend naar voren dat er toch beter nieuwe Furlers op zouden kunnen. Om het strakke budget niet te veel te belasten, hebben we met deze vertrekkers meegedacht in creatieve oplossingen. We konden overjarig materiaal goedkoper inkopen, en hebben daarmee een kwalitatieve, goedkopere oplossing gevonden.

Ook vrijblijvend advies?

Wilt u eens sparren over uw wereldreisplannen, en hoe u uw boot hierop voorbereid? Neem contact met ons op.

Contact formulier

  • Hidden