Fdfa

Laat het seizoen maar beginnen!

Het seizoen gaat weer van start, wat hebben we er dit jaar naar uitgekeken! Pasen is voor velen hét moment om de boot weer vaarklaar te maken en te kijken of alles in orde is. In deze nieuwsbrief leest u over het bijzondere project Vrienden van Valk 4, hoe wij in onze eigen werkplaats uw nieuwe zeilen maken, het gemak van een bimini. En tot slot: alles over reparatie mogelijkheden, mocht er toch nog iets moeten gebeuren voordat u het seizoen kunt starten!

Valk 4 Sponsorproject 2

Zeilmakerij De Vries Maritiem sponsort Vrienden van Valk 4

Een dag op het water met eigen boot doet iedereen goed, dat weten wij als watersporters als geen ander. Voor sommige mensen is dit echter geen optie (meer), bijvoorbeeld door ziekte, ouderdom of een burn-out. De stichting Valkenkring Grou heeft een prachtig schip ontvangen en zijn deze nu aan het restaureren. Als het schip klaar is, kunnen mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, kosteloos een zeiltocht aanvragen. Een prachtig doel wat wij graag ondersteunen door middel van sponsoring. Meer weten?

Alles over Vrienden van Valk 4
Img 3811

Hoe maken we uw nieuwe zeilen?

Het beste zeil wordt op maat gemaakt. Onze zeilmakers komen bij u (op afspraak, alle hygiëneregels in acht nemend) aan boord om de zeilen in te meten en u ter plaatse te voorzien van advies. We meten bij voorkeur aan boord aangezien geen enkel schip gelijk is. Indien het niet mogelijk is de zeilen aan boord in te meten, kunnen we er ook voor kiezen de bestaande zeilen in onze zeilmakerij exact na te meten en deze maten te gebruiken voor het ontwerp van de nieuwe zeilen.

Zodra we alle gegevens hebben gaan we aan de slag met het ontwerp en het snijden van de panelen / banen. De banen worden aan elkaar geplakt en gestikt. Aan de hand van afgesproken specificaties wordt het zeil afgewerkt en gereed gemaakt voor gebruik. Optioneel kunnen wij de zeilen op uw schip plaatsen.

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent! Wilt u dat zelf ervaren? Neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is: 0514-562015. In de buurt van Lemmer? Kom (met uw schip in onze gratis haven) langs zodat we u kunnen voorzien van een gericht advies. We bespreken graag de vele opties en mogelijkheden voor de aanschaf van nieuwe zeilen.

Filmpje: hoe worden zeilen gemaakt
Punter Bimini Juni 2020 1

Het gemak van een bimini

Even opfrissen: hoe zat het ook al weer? Een bimini is een zonnetent voor op een boot. Het wordt ook wel zonnedak of zonnescherm genoemd. Een bimini bestaat uit een RVS buizenframe en een sterk en weerbestendig doek. Het is buitengewoon wat een extra comfort een bimini kan geven aan boord: op zowel warme dagen als regenachtige dagen vergroot een bimini de leefruimte aan boord. U zit heerlijk in de schaduw, en toch ook in de wind, en de meeste regen wordt tegengehouden. 

De meeste zeilboten hebben beperkte ruimte benedendeks. De kuip wordt veel gebruikt om te genieten van het uitzicht, het weer en het gezellig samenzijn. Een bimini is hier onmisbaar ter bescherming tegen de felle zon, en een eventuele bui. Bovendien staat een bimini erg gezellig, het geeft net dat beetje extra sfeer aan boord.

Meer weten over bimini’s voor zeilboten, motorboten of sloepen?
Fdfa 1

Tips onderhoud: controleer stiksels en groene aanslag op canvas

Bent u uw schip aan het optuigen en ziet u dat de stiksels van uw zeil of canvas doek loslaten? Wacht dan niet en kom bij ons langs. Door vroegtijdig de stiksels te vervangen voorkomt u onnodig ongemak en gevaarlijke situaties tijdens het varen.

U ziet groene aanslag op uw buiskap, wat nu? Wanneer de groene aanslag er net op zit dan kunt u dit met schoon water en een zachte borstel voorzichtig eraf boenen. Gebruik geen groene zeep. Groene zeep is vettig en hecht zich aan het doek. hierdoor blijven sporen makkelijker plakken. Wanneer de groene aanslag diep in het doek zit dan kunt u de aanslag reinigen met Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo en de Ultramar Sprayhood en Tent Protector een sterk en kwalitatief goed en sterk middel. Wilt u liever niet zelf aan de slag dan kunt u het product door ons laten wassen en impregneren. Door het canvas goed te reinigen en impregneren, kan het vuil, schimmel en groene aanslag zich minder goed hechten aan het doek en verlengd u de levensduur van uw product.