Gennaker 2

We laten de winter achter ons

Het ijs is weer verdwenen, de dagen worden weer langer en de temperaturen lopen op. Het begint bij de meeste watersporters flink te kriebelen. Tijd om de boot vaarklaar te maken en nog wat laatste onderhoud klusjes uit te voeren. Verder delen we onze nieuwste vacatures, en lezen we hoe het zeilboot Yndeleau en bemanning vergaat na 1,5 jaren op wereldreis (met onze zeilen!).

Vaarklaar Service: zonder gedoe het seizoen beginnen

Ben je niet in de gelegenheid je schip vaarklaar te maken? Of heb je er dit jaar gewoon geen zin in? Dan kun je gebruik maken van onze vaarklaar service. Zeilen en canvas erop, eventueel controleren op slijtage en reparaties en misschien nog even opfrissen van de materialen: het kan allemaal. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Meer informatie over onze vaarklaar service
Afbeelding1

Onderhoud tips zeilen

Alvorens je de boot weer gaat optuigen is het raadzaam om de zeilen te laten nakijken door de zeilmaker. Er kunnen vorig seizoen kleine scheurtjes zijn ontstaan of stiksels kunnen zijn losgeraakt. Wij herkennen de zwakke punten en kunnen deze voor je doorstikken of versterken. Zo voorkom je verdere grotere of onherstelbare schade en kom je tijdens het vaarseizoen niet voor verrassingen te staan.
Ook het wassen en coaten van zeilen verlengt de levensduur. De zeilen hebben heel wat te verduren, daarom is het aan te raden de zeilen regelmatig te laten reinigen. Wij behandelen de zeilen met een speciale coating, zodat ze weer optimaal beschermd zijn tegen alle weersinvloeden en vuil.
 
Zeilen verzenden via de post
Heeft u geen tijd om de zeilen zelf in Lemmer te bezorgen, dan kunt u de zeilen tot 30kg (klein opgevouwen) verzenden via PostNL. Ook kunnen wij eventueel PostNL de opdracht geven de zeilen bij u af te halen.

Afbeelding2

Collega’s gezocht!

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een afwisselende baan in de watersport?
Wij zoeken een canvas zeilmaker

Je gaat op bezoek bij klanten om onder andere buiskappen, kuiptenten, cabrioletkappen, winterkleden en bimini’s in te meten. Werkt dit uit op de computer, snijdt canvas panelen en zorgt dat je samen met de naaiers en naaisters een prachtig product maakt. Jij levert producten af waar je trots op bent! Wil je meer lezen over wat deze baan precies inhoudt? Onze zeil- en canvasmakers delen alle ins en outs in dit interview.

Bekijk de vacature
Yndeleau 1 2

Vertrekkers onder Zeil: Yndeleau

Wist je dat onze Zeilmakerij De Vries Maritiem is opgericht door een wereldzeiler? Marten Pietersz De Vries vestigde zich in 1823 in Lemmer, nadat hij jaren als zeilmaker aan boord van een windjammer de wereld over zeilde. We hebben nog steeds een grote passie voor wereldzeilers, en helpen deze graag met het beste materiaal en goed advies. Het is dus niet verwonderlijk dat we bekend staan als dé zeilmaker voor vertrekkers! En daarom zetten we regelmatig vertrekkers in de spotlights. Voor deze blog spraken we met de bemanning van zeilboot Yndeleau, een 44 voet Van de Stadt. 

Zeilboot Yndeleau en haar bemanning Jurre Witte en Suzanne Legtenberg zijn inmiddels 1,5 jaar onderweg op hun wereldreis. De pandemie zorgt voor de nodige uitdagingen, maar ze zijn nog steeds onderweg. We spraken hen over hun reis en wilden natuurlijk weten: hoe bevallen de zeilen en materialen die ze voor vertrek bij onze zeilmakerij lieten maken?

Lees verder