Grootzeil

Een grootzeil van Zeilmakerij De Vries Maritiem is een duurzaam zeil die zeer goede zeilprestaties levert en die onder alle omstandigheden goed tot z’n recht komt tegen een zeer vriendelijke prijs. Alle grootzeilen van Zeilmakerij De Vries Maritiem worden op maat gemaakt met zorg ontworpen, in elkaar genaaid en degelijk afgewerkt voor jaren zeilplezier.

Het doel is dat u onder alle omstandigheden veilig, ontspannen en vertrouwd in de haven aankomt. Het ontwerp van uw zeil zorgt voor een goede controle over uw schip, beperkte helling en voldoende roerdruk.

Bij de aanschaf van zeilen dienen een aantal belangrijke keuzes gemaakt te worden. Ten eerste dient er een keuze te maken in de snit. Ten tweede dient een keuze gemaakt te worden uit de verschillende doeksoorten. Op deze website vindt u hierover aanvullende informatie. Tot slot zijn er vele keuzes te maken in de uitvoeringen en de bijbehorende opties.

Nieuw grootzeil aanschaffen

Van het grootzeil is er meestal maar één aan boord. Van dit zeil wordt aanpassingsvermogen verwacht voor elk weertype en onder alle omstandigheden, zodat de voortstuwing optimaal is. Dit bereikt u alleen met maatwerk. Een grootzeil van Zeilmakerij De Vries Maritiem is een Nederlands topproduct met een perfecte afwerking. Bijvoorbeeld in de vorm van zware, aflopende versterkingen, polyester zeillatten, leerversterking op mogelijke slijtplekken, trekbanden en een trimlijn met clamcleat in het achterlijk.

Met meestal maar één grootzeil aan boord wilt u er zeker van zijn dat deze onder alle omstandigheden optimaal presteert. Zeilmakerij de Vries Maritiem meet, ontwerpt en maakt uw grootzeil speciaal voor uw schip.

grootzeil

Snel en comfortabel zeilen

U kunt blindelings vertrouwen op een grootzeil van Zeilmakerij de Vries Maritiem. Snel en comfortabel zeilen met een conventioneel grootzeil of juist met een rolreefsysteem. U vindt bij ons een grootzeil dat aan al uw wensen voldoet. Lees hier meer over onze grootzeilen.

Veel mogelijkheden

Wij maken grootzeilen die onder elke koers en bij elk weertype het beste uit uw schip halen. Ieder zeil wordt individueel gesneden. Hier wordt onze jarenlange ervaring aangewend, om uw zeil van de beste trimmogelijkheden te voorzien. Profielstrepen en tell-tales vertellen alles over de juiste afvloeiing van de wind langs het grootzeil. Een grootzeil van Zeilmakerij de Vries Maritiem is een Nederlands topproduct.

Proces

Het beste zeil wordt op maat gemaakt. Onze zeilmakers komen bij u (op afspraak) aan boord om de zeilen in te meten en u ter plaatse te voorzien van advies. We meten bij voorkeur aan boord aangezien geen enkel schip gelijk is. Indien het niet mogelijk is de zeilen aan boord in te meten kunnen we er ook voor kiezen de bestaande zeilen in onze zeilmakerij exact na te meten en deze maten te gebruiken voor het ontwerp van de nieuwe zeilen.

Zodra we alle gegevens hebben gaan we aan de slag met het ontwerp en het snijden van de panelen / banen. De banen worden vervolgens aan elkaar geplakt en gestikt. Aan de hand van afgesproken specificaties wordt het zeil afgewerkt en gereed gemaakt voor gebruik. Optioneel kunnen wij de zeilen op uw schip plaatsen.

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent! Wilt u dat zelf ervaren? Neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is: 0514-562015. In de buurt van Lemmer? Kom (met uw schip in onze haven) langs zodat we u kunnen voorzien van een gericht advies. We bespreken graag de vele opties en mogelijkheden voor de aanschaf van nieuwe zeilen.

Offerte aanvragen voor een grootzeil?

Stel een vraag of vraag direct een prijsindicatie op!