Stormzeil

Niets is zo veranderlijk als het weer. Een zeiltocht op een mooie zomerdag kan binnen enkele minuten omslaan in een overlevingstocht onder zware omstandigheden. Zeker wanneer u een langere tocht maakt is het in het kader van veiligheid sterk aan te raden uw zeil garderobe aan te vullen met een stormfok en / of een trysail. Hopelijk hoeft u deze nooit te gebruiken maar het is een zeer prettig gevoel wanneer u en uw schip klaar is voor een storm. Zeker wanneer het weer snel omslaat, de boot scheef gaat en u te maken heeft met een hoge golfslag is het van groot belang dat stormzeilen eenvoudig en snel gezet kunnen worden. Daarnaast moet een stormzeil sterk zijn onder alle omstandigheden zodat u veilig door kunt varen.

Uitvoeringen

Stormzeilen worden gemaakt van zwaar dacron omdat dit doeksoort zich onder de zwaarste omstandigheden heeft bewezen. Het is sterk en zal niet snel scheuren. Waar nodig worden extra zware versterkingen aangebracht middels trekbanden en hoekverstevigingen. De stormzeilen kunnen in wit dacron uitgevoerd worden maar tegen een kleine meerprijs kunnen de zeilen ook geheel of gedeeltelijk in knal oranje dacron uitgevoerd worden om daarmee de zichtbaarheid sterk te vergroten.

stormfokStormfok

Een stormfok is vaak de eerste aanvulling op de bestaande set zeilen. Zeilmakerij De Vries Maritiem heeft stormfokken met leuvers welke geschikt zijn om te voeren op een (kotter) stag. We maken ook stormfokken die gevoerd kunnen worden over een opgerolde rolgenua.

trysailTrysail

Indien u met enige regelmaat een lange tocht maakt is het een overweging een 3e rif met extra verstevigde hoeken, trekbanden en perskousen in het grootzeil te plaatsen. Hiermee kunt u uw grootzeil verder verkleinen bij zeer harde wind.

Bij zeer extreme situaties kan het zijn dat u liever nog meer zeil wilt minderen. Voor dergelijke situaties is het advies een trysail aan boord te hebben. Een try sail wordt meestal gevoerd op een aparte rail aan de mast naast de rail voor het grootzeil. De top wordt gehesen aan het grootzeil val en de schoothoek wordt bevestigd aan een oog op het dek.

 

Overzichtsfoto’s


Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.