Huik en Maindrop systeem

Sommige zeilers geven de voorkeur aan een zeilhuik en anderen geven weer de voorkeur aan een maindrop systeem. Waar uw voorkeur ook naartoe gaat, bij Zeilmakerij De Vries Maritiem kunt u in beide gevallen terecht voor een goede bescherming van uw kostbare opgedoekte grootzeil.

Zeilhuik

Een zeilhuik biedt bescherming tegen weersinvloeden, UV-straling en vuil. Het standaard materiaal dat wij hiervoor gebruiken is Markilux of Sattler jachtdoek, zeer weerbestendig, kleurvast en duurzaam. Wij beschikken over een ruime keuze aan kleuren.

Voor een perfecte pasvorm meten wij de huik het liefst bij u aan boord. Een zeilhuik namaken van uw bestaande huik is natuurlijk ook goed mogelijk, mits de pasvorm van de oude huik goed is.

Onze huiken zijn standaard voorzien van:

  • Een deelbare rits aan de zijkant of voorkant van de mast (meestal niet aan de voorzijde, opdat deze niet in de weg zit bij een eventuele spi-boom)
  • De mastkraag gesloten door een klittenbandsluiting.(Velcro)
  • Kunststof snelsluitingen, als op een zwemvest, aan de onderzijde
  • Lus op achterzijde, om richting einde giek of de kraanlijn de huik op spanning te kunnen trekken

Ga voor kwaliteit en kies voor zeilhuiken van De Vries Maritiem:

  • Wij maken gebruik van ademend materiaal. Dit zorgt ervoor dat het zeil nog uit kan wasemen
  • Kies voor een zeilhuik met een lange levensduur!
  • Wij maken alleen gebruik van hoogwaardige doeksoorten tegen een scherpe prijs
  • Zeer goede afwerking
  • Zeer goede nazorg

Om uw zeilhuik te personaliseren en uw schip extra herkenbaar te maken, is het mogelijk om uw zeilhuik te laten bedrukken met een logo of een tekst naar keuze.

Maindrop systeem / Lazybag voor uw grootzeil

Het maindrop systeem of de lazybag is ontworpen en gemaakt om uw grootzeil eenvoudig te strijken en op te bergen. Het is een systeem met twee flappen aan de giek waar het grootzeil invalt. Op de giek wordt aan stuurboord en aan bakboord een aluminium rail gemonteerd waar de flappen inschuiven. De flappen zijn aan de bovenkant voorzien van sterke ogen waar lazy jacks aan worden geknoopt. Net als de gewone zeilhuik biedt dit systeem bescherming aan uw waardevolle grootzeil, maar vergroot ze ook het zeilgemak.

Lazy jacks

Het maindrop systeem werkt in combinatie met de lazy jacks. Door de combinatie met lazy-jacks valt het grootzeil bij het strijken eenvoudig in de maindrophoes. Het systeem kan vervolgens aan de bovenzijde worden dichtgeritst door middel van een sterke ykk of optilon rits.

Unieke sluiting

Door onze unieke sluiting aan de bovenzijde van het maindrop systeem regent deze niet meer in. Ook is de lazybag aan de zijkanten naar wens voorzien van gaas, zodat uw klamme zeil beter droogt en lekwater van het zeil makkelijker verdwijnt wanneer het zeil in de hoes zit. Tevens is er de mogelijkheid bij ons systeem om, nadat het zeil gehesen is, uw hoes eenvoudig samen te binden op de giek, opdat deze niet klappert naast het gehesen zeil.


Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.