Uw zeilmakerij voor alle type Zeilen

Zeilmakerij De Vries Maritiem is een zeilmakerij voor alle type zeilen. Voor het aanschaffen van een zeil is het van belang om te weten wat uw doel en vaargebied is. We hebben om die reden een onderverdeling gemaakt.

Type Zeilen

Cruising

Cruising zeilen zijn zeilen voor de toerzeiler op de binnenwateren, IJsselmeer, Waddenzee en kustwateren van Nederland. De zeilen worden standaard uitgevoerd. Cruising zeilen zijn scherp geprijsd en zijn geschikt voor een zeer breed gebruik. We maken voor Cruising zeilen gebruik van 100% geweven doeksoorten (Dacron) welke cross-cut (in horizontale banen) worden geproduceerd.

Cruising Offshore

Cruising Offshore zijn zeilen voor de toerzeiler die met enige regelmaat langere tochten maakt en soms met zware omstandigheden (wind en golven) te maken krijgt. Deze zeilen worden zwaarder uitgevoerd en krijgen daar waar nodig extra versterkingen. Over het algemeen wordt hier gekozen voor zeilen met een cross cut snit van de doeksoorten Dacron of Hydranet.

Performance

Zeilers die een bovengemiddeld belang hechten aan prestaties en het leuk vinden andere boten voorbij te varen en van iedere reis een wedstrijd maken is onze Performance lijn uitmate geschikt. De vorm van het zeil is bij deze groep zeilers van groot belang en om die reden wordt geadviseerd te kiezen voor een tri-radiale snit van het zeil. Daarnaast wordt de doeksoort daarop aangepast. We kiezen daarbij meestal uit een DCX laminaat of Hydranet radiaal. Hydranet radiaal is geschikt voor zware omstandigheden maar met een optimale prestatie.