Tips en Trics voor Bootonderhoud

Bootonderhoud moeilijk? Gelukkig is dat niet altijd het geval en dat bewijzen deze 5 handige tips en trics voor bootonderhoud:

1 – Hoe verwijder ik de waas van de ‘ramen’ in mijn buiskap?

Gebruik Pledge of een andere meubelreiniger spray. Bijkomend voordeel: Het brengt gelijk een beschermende coating aan voor de toekomst.

2 – Hoe krijg ik mijn lijnen weer soepel en flexibel?

Zet de lijnen een nacht weg in een emmer met 125 ml wasverzachter en 7,5 liter water. Droog ze daarna (uit de zon) op. Je zult zien dat ze weer zo goed als nieuw zijn. Vieze lijnen schoon krijgen? Spoel de lijnen grondig. Bijvoorbeeld in een wasmachine.

3 – Motorproblemen?

Veel motorproblemen ontstaan door verontreinigde diesel. Check daarom altijd als je twijfelt! Hoe doe ik dit? Plaats een koffiefilter in een trechter, laat de eerste paar liters er langzaam doorheen lopen. Verwijder het filter en check het op verontreiniging.

4 – Hoe voorkom ik haarscheurtjes bij het boren in polyester?

Zorg altijd voor een vlijmscherp boortje, zet de boormachine op hoge snelheid en gebruik schildertape. Plak de schildertape over het hele gedeelte waar je gaat boren.

5 – Hoe verwijder ik oude Schilderstape?

Probeer eerst alles wat mogelijk is weg te krabben en doordrenk het daarna met een olie als WD-40. Laat het een nacht werken en de volgende ochtend kun je de tape verwijderen met een plastic verfkrabber.

Gaat de kwaliteit van de zeilen zichtbaar achteruit of zijn de zeilen beschadigd geraakt door een pittige vaartocht? Bel ons voor advies!

 

zeilen!