Club race / Performance

U wilt  genieten van uw tijd aan boord. U geniet ervan om dagen te toeren, maar wilt niet door hetzelfde type schip, of eigenlijk elk willekeurig type schip ingehaald worden. U brengt quality-time aan boord door en wilt alles tip top in orde hebben. Het liefst met één set zeilen.

Als u met uw familie of een stel vrienden een clubwedstrijd meezeilt wilt u niet tweede worden, u wilt niet na elke tocht uw zeilen eraf moeten halen omdat ze niet te rollen zijn zoals bij de high tech folie zeilen maar het uitwringen van de Dacronzeilen is ook niet uw favoriete bezigheid. U bent toe aan een duurzaam setje laminaatzeilen van Zeilmakerij de Vries Maritiem. Met Club race / Performance zeilen heeft u de beste combinatie tussen duurzaamheid, hoge prestaties en de beste vorm.

Gemaakt van de beste materialen als DCX of bijvoorbeeld FLX Cruising laminaten door onze topproducenten Dimension Polyant of Contender.

De rek van het laminaat is visueel niet waarneembaar en de levensduur is zeer goed. Daar waar de levensduur van foliezeilen over het algemeen zo’n twee jaar bedraagt, worden onze laminaatzeilen met een beetje verzorging gemakkelijk 8 tot 10 jaar. Aan beide zijden ingekapseld met taffeta tegen de invloeden van Ultra Violette straling en behandeld tegen schimmel en weersinvloeden heeft u de beste voortstuwing die u voor uw schip kunt wensen.

Met dezelfde zorgvuldigheid en precisie zoals wij onze zeilen ontwerpen, worden ze ook gemaakt. Met behulp van onze designprogramma’s Pro Sail en Smar Azure, wordt elke doekbaan met de hoogste nauwkeurigheid berekend en daarna door ons computergestuurde plotter uitgesneden.

Betrouwbaarheid en aftersales zoals u verwacht bij een zeilmakerij met bijna tweehonderd jaar ervaring. Wij zijn er zes dagen in de week voor u het hele jaar door.