Reparatie van zeilen en canvas producten

Een lekkende buiskap of achtertent, losse naden, een uitgescheurde schoothoek, schade aan het achter en onderlijk, kapotte leuvers, reefknuttels die uitscheuren.. noem maar op. We komen van alles tegen. Vaak is schade aan uw zeil of canvas product nog prima te repareren dankzij de vakkundige handen van onze zeilmakers. Weet u niet zeker of de schade nog gerepareerd kan worden? Kom gerust langs zodat wij samen met u kunnen beoordelen of het nog mogelijk en zinvol is om uw canvasproducten of zeilen te repareren! Ons team van vakmensen zal dan uw product vakkundig repareren, zodat u zo snel mogelijk weer zorgeloos kunt genieten van een heerlijke vaartocht.

Waarom zeilen van
Zeilmakerij De Vries Maritiem
 • 1. Het beste advies vanuit jarenlange praktijkervaring
 • 2. Maatwerk zeilen volgens al uw specifieke wensen
 • 3. Bijna 200 jaar ervaring!
 • 4. 3 Jaar garantie op stand, materiaal en afwerking
 • 5. Kwaliteitszeilen voor een betaalbare prijs
Onze vakmensen staan garant voor een
productie van de beste kwaliteit.

Reparaties van zeilen en canvas producten bij Zeilmakerij De Vries Maritiem:

 • Vakkundige reparatie van uw zeilen of canvas producten;
 • Snelle reparatie van uw zeilen/canvas producten;
 • 6 dagen per week bereikbaar, gedurende het hele jaar.

Extra werkzaamheden waar u normaliter gewoon op kunt wachten

Naast alle vakkundige reparaties, kunt u bij Zeilmakerij de Vries Maritiem ook terecht voor het plaatsen van een extra reef in uw grootzeil, vervangen van een kapotte clamcleat of een nieuw lufftape aan uw voorlijk. Schimmel en groene aanslag kan professioneel worden gereinigd in onze zeilwasserij. Bovendien zorgen we ervoor dat uw product na reiniging wordt geïmpregneerd, zodat deze weer vuil- en waterafstotend is.

Een goede bescherming tegen UV-straling is essentieel

Wat veel mensen niet weten is dat UV straling het meeste schade kan toebrengen aan canvasproducten en zeilen. De stikgaren van bijvoorbeeld een buiskap en het doek van een zeil is onderhevig aan UV-straling. Het spreekt daarom voor zich dat het doek UV bestendig moet zijn. Een rolfokhoes of  UV stroken op een zeil zorgen ervoor dat uw zeil altijd beschermd is tegen weersinvloeden en UV straling. Omdat de UV bescherming vast op het zeil is aangebracht, is de montage van een losse hoes niet meer nodig. Dit scheelt u aanzienlijk veel tijd voor en na het zeilen. Voor uw buiskap biedt GORE™ TENARA® naaigaren uitkomst.

De naden van uw buiskap of cabriolettent beschermen met GORE™ TENARA® naaigaren

Zelfs de sterkste, meest duurzame outdoor stoffen hebben zwakke punten, de naden. Dit komt, omdat conventioneel naaigaren op de stiknaad kan gaan slijten en eventueel breekt na langere tijd door o.a. UV-straling, schoonmaakmiddelen, vuil, zout, water, regen en sneeuw. U kunt u uw buiskap of cabriolettent bij De Vries Maritiem laten stikken met naaigaren van Tenara.

Voor GORE™ TENARA® naaigaren wordt dezelfde levensduur gegarandeerd als de stof. Het behoudt de sterkte van de stiknaad, zelfs onder de zwaarste outdoor-condities. Het degenereert, barst noch breekt, ondanks extreme weersinvloeden c.q. temperaturen of chemicaliën.

Voordelen

 • 15 jaar garantie.
 • Het zal niet vervagen , vlekken of verkleuren.
 • Het wordt niet beïnvloed door regelmatige blootstelling aan UV licht
 • Het zal niet verslechten door schimmel, meeldauw, zure regen, zout water en reinigingsoplossingen.
 • Neemt geen water op.
 • Leverbaar in verschillende kleuropties.

Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.