Leerling zeilmaker

Zeilmakerij De Vries Maritiem wil jongeren de kans geven om de kneepjes van het vak te leren. Wil jij zeilmaker worden en bij ons in de leer? Neem contact met ons op! Je kunt zowel fulltime als parttime beginnen.

Over ons

De zeilmakerij is gevestigd in Lemmer, de Poort van Friesland. Lemmer staat bekend als het maritieme centrum van Friesland. Midden in Lemmer is Zeilmakerij De Vries Maritiem ontstaan, circa 200 jaar geleden. Nog altijd is De Vries Maritiem een betrouwbare partner. De zeilen van zeilmakerij De Vries Maritiem varen over de hele wereld.

Nieuw talent is welkom! – Stuur een open sollicitatie

Kom ook het vak “zeilmaker” leren bij De Vries Maritiem in Lemmer. Je krijgt een uitgebreide interne opleiding, je krijgt de mogelijkheid om op verschillende afdelingen te werken en je wordt natuurlijk direct opgenomen in ons hechte team. Wij nemen jouw talent erg serieus!

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • voorbereidende werkzaamheden voor het maken van nieuwe zeilen
  • plakken, snijden en branden van banen
  • leren werken met industriële naaimachines
  • voorbereidende werkzaamheden voor reparaties van zeilen
  • de zeilmakers assisteren met werkzaamheden
  • op termijn het inmeten van jachtzeilen aan boord
  • op termijn het digitaal ontwerpen van jachtzeilen

Leerling zeilmaker

Gezien de werkzaamheden is het fijn als je beschikt over een LBO of MBO-diploma. Veel belangrijker is het dat je beschikt over een passie voor watersport en zeilen. Al jouw klanten zijn namelijk net zo enthousiast over de watersport en het zeilen! Dit is dé kans om van jouw passie ook jouw werk te maken.

Ook als je jouw opleiding nog niet afgerond hebt, kun je bij ons starten. Je kunt namelijk – in overleg – tussen de 16 en 38 uur per week werken. Samen maken we van jou een uitstekende zeilmaker!

Kom jij ons team versterken?

Stuur je sollicitatie met CV naar: ruben@zeilmakerijdevriesmaritiem.nl