Leerling zeilmaker

Zeilmakerij De Vries Maritiem wil jongeren de kans geven om de kneepjes van het vak te leren. Wil jij zeilmaker worden en bij ons in de leer? Neem contact met ons op! Je kunt zowel fulltime als parttime beginnen.

 

Waarom zeilen van
Zeilmakerij De Vries Maritiem
 • 1. Het beste advies vanuit jarenlange praktijkervaring
 • 2. Maatwerk zeilen volgens al uw specifieke wensen
 • 3. Bijna 200 jaar ervaring!
 • 4. 3 Jaar garantie op stand, materiaal en afwerking
 • 5. Kwaliteitszeilen voor een betaalbare prijs
Onze vakmensen staan garant voor een
productie van de beste kwaliteit.

Over ons

De zeilmakerij is gevestigd in Lemmer, de Poort van Friesland. Lemmer staat bekend als het maritieme centrum van Friesland. Midden in Lemmer is Zeilmakerij De Vries Maritiem ontstaan, circa 200 jaar geleden. Nog altijd is De Vries Maritiem een betrouwbare partner. De zeilen van zeilmakerij De Vries Maritiem varen over de hele wereld.

Nieuw talent is welkom! – Stuur een open sollicitatie

Kom ook het vak “zeilmaker” leren bij De Vries Maritiem in Lemmer. Je krijgt een uitgebreide interne opleiding, je krijgt de mogelijkheid om op verschillende afdelingen te werken en je wordt natuurlijk direct opgenomen in ons hechte team. Wij nemen jouw talent erg serieus!

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • voorbereidende werkzaamheden voor het maken van nieuwe zeilen
 • plakken, snijden en branden van banen
 • leren werken met industriële naaimachines
 • voorbereidende werkzaamheden voor reparaties van zeilen
 • de zeilmakers assisteren met werkzaamheden
 • op termijn het inmeten van jachtzeilen aan boord
 • op termijn het digitaal ontwerpen van jachtzeilen

Leerling zeilmaker

Gezien de werkzaamheden is het fijn als je beschikt over een LBO of MBO-diploma. Veel belangrijker is het dat je beschikt over een passie voor watersport en zeilen. Al jouw klanten zijn namelijk net zo enthousiast over de watersport en het zeilen!
Dit is dé kans om van jouw passie ook jouw werk te maken.

Ook als je jouw opleiding nog niet afgerond hebt, kun je bij ons starten. Je kunt namelijk – in overleg – tussen de 16 en 38 uur per week werken. Samen maken we van jou een uitstekende zeilmaker!

Kom jij ons team versterken?

Stuur je sollicitatie met CV naar: ruben@zeilmakerijdevriesmaritiem.nl


Beoordelingen

Zeiljacht Eugenio
Zeiljacht Eugenio
09:25 20 Jul 17
Super service !
harry Collin
harry Collin
18:50 27 Aug 18
Soms even wachten door de drukte bij het bedrijf maar dat is meer dan de moeite waard levert altijd vakwerk.
janet lutkemeier
janet lutkemeier
11:25 07 Jun 18
In eerste instantie waren we blij verrast dat jullie zo vlot een fok voor ons konden laten maken. De fok ziet er mooi en degelijk uit. Echter,. Het was raar dat de fok al weken bij jullie lag, maar dat er niet voor leuvers was gezorgd, waardoor wij pas begin juni, toen wij zelf belden bleek dat de fok klaar was. Ik heb zelf leuvers moeten regelen. Heel onhandig. Op de offerte staat dat er een zeilzak bijzou zitten. Die hebben wij niet gekregen. Het achterlijk zou ruim worden gesneden. Dit is niet gebeurd, bleek bij het hijsen.
Hennie Brink
Hennie Brink
10:06 04 Jun 18
De rolfokhoes en de grootzeilhuik zagen er goed uit. Alles paste ook perfect. De levering was op de afgesproken tijd gereed.
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
Skûtsje Hét statenjacht van Drachten
05:22 20 Mar 18
De betrokken vakmensen van De Vries Maritiem hebben ons wederom geweldig geholpen met het ontwerpen van een ‘kuiptent’ over ons skûtsje voor wanneer wij gasten aan boord hebben. Dit was geen makkelijke klus maar het resultaat is perfect. Daarnaast zijn alle kussens die zij speciaal voor ons schip gemaakt hebben, erg mooi geworden en passen precies op de eikenhouten banken in de kuip. Wij hebben ook vanuit onze bootmakelaardij al heel wat verschillende opdrachten aan De Vries Maritiem gegeven. Van buiskap tot volledig zeilplan. Niet voor niets is De Vries Maritiem onze vaste huis-zeilmakerij. De prijs is altijd goed en het resultaat is top. Maar vooral door het vakmanschap en de prettige omgang met deze mensen komen wij iedere keer weer terug. Ga zo door!!
Bekijk alle beoordelingen
Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook.