Genua zeil

Op zoek naar een genua zeil? Zeilmakerij De Vries Maritiem biedt topkwaliteit genua zeilen geschikt voor alle weersomstandigheden. Wij hebben verschillende uitvoeringen van de fok/genua. Van zeilen geschikt voor de toerzeiler tot aan de veeleisende sportieve zeiler. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Een genua zeil van topkwaliteit!

Een gunstige luchtstroom langs het grootzeil, waardoor dit zeil een veel groter rendement krijgt. Dat is wat u verlangt. Voorzeilen bepalen in hoge mate het zeilgedrag, en de meeste voortstuwing. Dit is ook sterk afhankelijk van uw individuele keuze; keerfok, zeil op stagleuvers of tuffluff of een grote rolgenua. Welk zeil u ook kiest, een zeil van Zeilmakerij De Vries Maritiem is altijd een goede keus.

Werkwijze

Voordat wij beginnen met het ontwerp willen we graag zoveel mogelijk weten over uw schip (type, lengte, waterverplaatsing, soort tuigage). Daarnaast is het van belang waarvoor u het zeil gaat gebruiken: toeren op het binnenwater, voor wedstrijdzeilen of zeezeilen. Vervolgens meten wij ieder zeil nauwkeurig en wordt het zeil zorgvuldig geplot of gesneden.

Rolreefzeilen

Rolreefzeilen worden perfect afgewerkt met onder andere profielschuim voor een betere stand tijdens het gereefd zeilen, zware radiaal genaaide hoeken, roestvrijstalen Rutgerson perskousen met trekband en trimlijnen voorzien van een clamcleat met naar wens een beschermhoes in het achter- en onderlijk. Tevens adviseren wij u uw rolfok of rolgenua te voorzien van een UV-bescherming op achter- en onderlijk. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw zeil, en niet telkens de verplichting om uw voorzeilhoes over uw opgerolde zeil te trekken. Mocht u geen gekleurde baan over uw zeil willen hebben dan kan deze UV-strook ook in het wit geleverd worden.